Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Narednog vikenda Zimski festival tradicija i trka Deda Mrazeva na Paliću

2021.11.26
17:08
2021.11.26
18:27
Forrás
Pannon RTV
Zimski festival tradicija će se opet održati 4. i 5. decembra na Paliću. Tokom sadržajnog vikenda održaće se i takmičenje u pravljenju čvaraka i izložba rukotvorina. Drugi dan festivala je za sportiste, jer se ponovno organizuje trka Deda Mrazeva.

Prvog vikenda u decembru na Paliću će biti sadržajnih događanja jer će se ponovno održati Zimski festival tradicija i trka Deda Mrazeva.

Hargita Erči, članica Gradskog veća zadužena za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, Subotica: „Obe manifestacije doprinose očuvanju tradicije Palića i promociji njegove turističke ponude. Takođe je važno, jer je zimska sezona, kada se ne organizuje mnogo manifestacija."

Prvog dana glavni fokus biće na takmičenju u pravljenju čvaraka, kao i na izložbi rukotvorina. Novina za ovu godinu je i to što će organizatori na licu mesta postaviti i izložbenu kuhinju u kojoj se mogu jesti i pečene hurke, kobasice i roštilj.

Čila Fontanji, predsednica Udruženja „Ludašpusta": "Svaki tim može dobiti 10 kilograma sirove slanine. Naravno, po potrebi mogu zatražiti i više, samo što se to mora unapred prijaviti. Reč je o timovima od petoro ljudi koje će ocenjivati ​​stručni žiri."

Pannon RTV/Huszár Dániel

U sklopu manifestacije Crveni krst Subotica će i ove godine organizovati humanitarnu akciju pod nazivom „Budi i ti Deda Mraz", kojom će se pomoći socijalno ugroženoj deci. Donacije će se moći predati volonterima Crvenog krsta Subotica kod Velike terase na Paliću od 10 do 13 časova, 4. decembra.

Valeria Denč, direktorica „Park Palića": „Ovo je akcija prikupljanja paketa u kojoj pomažemo deci koja su korisnici Narodne kuhinje u Subotici. Paketi mogu da sadrže slatkiše, igračke, školski pribor, odeću ili bilo šta drugo, kako bi obradovali mališane povodom predstojećih praznika."

Pannon RTV/Huszár Dániel

Ove godine će se takođe održati trka Deda Mrazeva. Kao i svake godine, kostim i kapa Deda Mraza i sada su obavezni. Trkače će na cilju dočekati pravi Deda Mraz koji će im predati medalje.

Elvira Janoši, predsednica Ultramaratonskog kluba „Paligo Palus": „Ovo nije trka, nema takmičarski karakter. Zato molim sve da pažljivo i polako trče stazom, uživajući. Oni koji ne mogu da trče, mogu šetati po stazi. Potreban je barem jedan krug kako bi svako dobio medalju."

Na kraju događaja biće nagrađeni najbolji kostim, te najmlađi i najstariji takmičar. Sreća se može okušati i u nagradnoj igri, glavna nagrada je bicikl.

Palić
Zimski festival tradicija
Trka Deda Mrazeva

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:32

Najjeftinija cigareta koštaće 290 dinara

U Srbiji ponovo poskupljuju cigarete. Razloga za to je usklađivanje sa standardima Evropske unije. U prodavnicama se narednih dana uvode novi cenovnici, ali je nekoliko pušača već danas prijavilo da su za cigare platili deset dinara više.
18:01, Frissítve: 17:09

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.