Ugrás a tartalomra

Narodna muzika na obali jezera Palić

2021.05.26
14:17
2021.05.26
18:06
Forrás
Pannon RTV
Muzički festival „Folk music fest" biće održan na Velikoj terasi na Paliću, u petak i subotu. Program predviđa tamburašku muziku, gudače, dečiji koncert i prateće sadržaje.
Pannon RTV/Kovács Róbert

Dvodnevni festival počinje u petak, 28. maja, uz veče violina i tambura. Od 18 časova nastupa trio „Pengeteš" iz Budimpešte, a zatim će bina pripasti tamburašima, nastupiće „Ravnica" iz Subotice i „Mendicus" iz Čantavira. „Ravnica" će predstaviti i svoje kompozicije - rekao je vođa ansambla Nikola Jaramazić.

„Subotica je pravi primer kako je lepo biti različit i kako je lepo tu različitost predstaviti i drugima, da drugi shvate kako je različitos zapravo jedno veliko bogastvo koje mi imamo i sa kojim se ponosimo."

Pannon RTV/Kovács Róbert

Drugog festivalskog dana, u subotu, od 15 časova, Udruženje „Talentum" priprema izložbu narodnih umetnosti, radionice rukotvorina i narodne dečije igre, a zatim će u 16 časova pozdravni govor održati dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada. Nakon toga će svoj novi dečji album orkestar „Juhas" - istakao je vođa orkestra Gabor Juhas.

„Predstavljanje našeg novog albuma pod nazivom „Ja već znam", koji će sada biti već šesti koncert, jer smo predhodnih nedelja već svirali i na Paliću, u Subotici, u Feketiću, Senti i Tordi. Mislim da bi ovaj „Folk music fest" u subotu popodne mogao biti jedan veoma dobar mali program za decu i porodice."

Od 17 sati slede koncerti klasične narodne muzike, publika će imati prliku da čuje subotički orkestar „Duhaj" i orkestar „Roždamaro" iz Segedina. Drugi orkestar stiže u novoj formaciji, zajedno sa pevačicom narodne muzike iz Kupusine Anom Čizmadija. Od 20 sati nastupa Društvo narodne muzike „Duna" iz Baje. Paralelno sa koncertima, na drugoj strani Velike terase, Oršolja Terek će od pola 6 za decu održati demonstraciju instrumenata, a zatim će od 19 časova biti održana prezentacija Udruženja srednjovekovne tradicije Svetog Longina.

Juhas orkestar
Gabor Juhas
Nikola Jaramazović

Najnovije

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.