Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Nastava u učionicama je najefikasnija – ako nije bezbedna, samo tada preći na onlajn”

2022.01.24
17:59
2022.01.24
18:09
Forrás
Pannon RTV
I dalje se moraju poštovati protivepidemijske mere, na prostoru ustanove je, na primer, obavezno nošenje zaštitnih maski.

Tokom ove nedelje učenici nižih razreda osnovnih škola u Srbiji prisustvuju nastavi u učionicama, ali se za učenike viših razreda i đake srednjih škola, primenjuje kombinovani model nastave. To znači da su odeljenja sa više od 16 đaka podeljena u dve grupe i one u školu idu naizmenično: jedan dan su u školi, a drugi dan na onlajn nastavi. Ako je broj učenika manji od 16, oni mogu da prisustvuju nastavi u učionicama - rekla je Anamarija Viček, državna sekretarka za obrazovanje, gostujući u našoj emisiji „Javni poslovi”. Kako je rekla, najefikasniji oblik nastave je u učionicama, a na onlajn model treba preći samo onda ako onaj prvi nije dovoljno bezbedan.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Najbolje rešenje je da se model nastave organizuje na nivou škole - naglasila je državna sekretarka. Ona je podvukla da, ako se u jednom odeljenju sa 16 đaka 3 učenika zaraze korona virusom, onda to odeljenje mora da pređe na onlajn nastavu, odnosno obavezno moraju biti u karantinu.

Anamarija Viček, državni sekretar za obrazovanje: „Do sada je bilo određeno 10 dana, a sada je za ovaj novi omikron soj to skraćeno, i onlajn nastava, odnosno karantin moraju da traju pet dana. U slučaju većeg odeljenja, kao što je odeljenje od 30 đaka, ako se u odeljenju pojave tri zaražena, odeljenje se deli na pola i jedna polovina je na onlajn nasatavi, a druga polovina ide normalno u učionicu, dakle naizmenično, po kombinovanom modelu, ali ako se u jednoj polovini razreda ponovo pojave tri obolela učenika, razred prelazi na onlajn nastavu, odnosno ide u karantin.”

Anamarija Viček
onlajn nastava
Javni poslovi
nastava

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.