Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Nastavlja se obnova škola u Vojvodini uz pomoć MNS-a

2021.02.03
16:47
2021.02.03
17:31
Forrás
Pannon RTV
Vlada Mađarske podržava razne projekte u Kupusini, Čonoplji i Pančevu. U Subotici može da se nastavi ranije započeta modernizacija Osnovne škole „Majšanski put".

Državna je obaveza Srbije da kontinuirano razvija svoje škole. Uz ta sredstva pomoć pruža i Vlada Mađarske, uz posredstvo Mađarskog nacionalnog saveta. Ustanove mogu konkurisati za podršku projektima obnove.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta: „U Kupusini je upravo završena obnova jednog dela školske zgrade, za staru školu smo uspeli da postavimo jedan ogroman rezervoar za otpadne vode, i druge stvari, i to se sada nastavlja sa popravkom krovne konstrukcije. Sledeća je Osnovna škola „Majšanski put". Tu mislim da sada već ima skoro sve što treba da kažemo, da bi se stvorila jedna savremena, moderna škola, od vrata i prozora do izolacije zidova, sve ono što su tamo na licu smatrali - sama direktorica i roditelji - ono što još nedostaje, i to će se ostvariti."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Nedavno, u decembru prošle godine, postavljene su pokretne stepenice i pristup za osobe sa invaliditetom bez prepreka. Ugradnjom zaštitnih rešetki školski prevoz je učinjen sigurnijim, obnovljena je i školska kuhinja, a u toku je obnavljanje sportske opreme. Radovi se nastavljaju, planovi su spremni - kaže direktorica škole Beata Bognar.

Beata Bognar, direktorica Osnovne škole „Majšanski put", Subotica: „Bilo bi veoma važno da se nastavi zamena prozora i vrata, kako u glavnoj zgradi, tako i u druge dve zgrade. Takođe bi bilo veoma važno izolovati fasadu i potkrovlje školske zgrade, a istovremeno bismo želeli da postojeće osvetljenje zamenimo štedljivim sijalicama. Imamo projektnu dokumentaciju i dozvolu za te radove."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Među planovima je i obnova i ograđivanje sportskog poligona i sportskih terena. Realizacijom tih planova, ustanova može prerasti u sportski centar. Osnovnu školu „Majšanski put" pohađa 600 đaka.

obnova
škola
Osnovna škola “Majšanski put“
Beata Bognar
Jene Hajnal
Savet Regulatornog tela za elektronske medije Srbije
Mađarski Nacionalni Savet

Najnovije

Najčitanije