Ugrás a tartalomra
Topolya Önkormányzata

Nastavlja se saradnja MNS i Bačke Topole

2020-10-28
16:50
2020-10-28
20:51
Forrás
Pannon RTV
Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine i opština Bačka Topola nastavljaju saradnju nakon izbora novog gradonačelnika.

Nakon izbora Adriana Satmarija za predsednika opštine Bačka Topola predstavnici Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine prvi put su posetili ovu opštinu. Saradnja sa MNS je i do sada bila dobra, a između ostalog su zahvaljujući njihovoj podršci zamenjeni prozori i vrata na vrtićima u Staroj Moravici, Pačiru i Bačkoj Topoli, u Staroj Moravici je modernizovana računarska tehnika, dok je Gunaroš opet dobio pozorište.

Na ovom sastanku bilo je reči o kulturnom i društvenom životu Bačke Topole, budućim planovima i ciljevima. Na sastanku su učestvovali predsednik MNS Jene Hajnal, predsednica izvršnog odbora MNS Aniko Jeras, šef administracije Emil Lulić, predsednik Kulturnog saveza vojvođanskih Mađara Aron Šutuš, gradonačelnik Bačke Topole Adrian Satmari i Nimrod Tomik, zamenik skupštine opštine Bačke Topole.

MNS
Bačka Topola
Mađarski Nacionalni Savet
Adrian Satmari

Najnovije

19:37

Božićni vašar knjiga u Horgošu

U horgoškoj biblioteci organizovan je Božićni vašar knjiga, na kome su zainteresovani mogli da biraju između blizu 100 knjiga. Mnogi su za predstojeće praznike kupovali knjige za svoje najmilije.
18:07, Frissítve: 18:48

Zajedno za Oliverovo izlečenje

Širom sveta postoje dobronamerni ljudi, koji žele da pomognu Oliveru Palu Gajodiju iz Bajmoka, koji svojim donacijama pomažu u tome da dečak, koji će uskoro napuniti jednu godinu, dobije ono što mu je najpotrebnije: tretman genske terapije.

Najčitanije

Tragedija kod Bajmoka

Putnički automobil i voz sudarali su se jutros oko osam časova kod Bajmoka. U nesreći život je izgubila S.U. stara 31 godinu, iz Kikinde. Prilikom uviđaja nadležni su zatekli podignutu rampu.

Ilegalni migranti prevezeni iz opštine Novi Kneževac

Jutros su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova prevezli oko 450 migranata iz opštine Novi Kneževac. Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, migranti su smešteni u za to određene prihvatne centre.