Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nastavljaju se ulaganja u Martonošu

2020.08.29
14:58
2020.08.30
10:51
Forrás
Pannon RTV
Osim Doma kulture, obnovljeno je i sedište udruženja penzionera i zgrada vatrogasne stanice. U obe zgrade zamenjeni su prozori i vrata, a lokalna zajednica je pružila podršku udruženjima.

U sedištu udruženja penzionera, koje broji više od dvesto članova, ostalo je samo čišćenje. Zgrada koja može da primi više od 100 ljudi sada je dobila nova, moderna vrata i prozore, a unutrašnjost je okrečena, vrednost radova krečenja je bila 300.000 dinara, dok je prethodno sanirana krovna konstrukcija u vrednosti od 200.000 dinara.

Pannon RTV

"Protresli smo unutrašnji deo krova, kao i severnu stranu u potpunosti, podvukli smo foliju kako bi se sprečilo prokišnjavanje Kada sam preuzeo funkciju ove godine, bilo je u planu samo da se zamene dva prozora,drago mi je da sam dobio priliku da unapredim stvari, te sam tako ispunio svoj plan za 150 odsto, umesto dva prozora zamenili smo 5 prozora, pa čak i vrata ovde prema ulici." rekao je Florian Sel, predsednik udruženja penzionera.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Radovi se odvijaju ne samo kod penzionera, već i kod vatrogasaca. Zbog energetske efikasnosti, šest prozora je zamenjeno na uličnom delu zgrade koja ima površinu od 300 metara kvadratnih, vrednost radova je bila 250.000 dinara. U prethodnom period je urađena i hidroizolacija, kao i zamena krovne konstrukcije. U zgradi se, pored zamene prozora, odvijaju i druge investicije rekao je Balaž Bajtai, predsednik udruženja.

"Polako, ali sigurno stižemo do cilja. Još uvek moramo zameniti rasvetu, sada menjamo svetiljke, to je takođe u toku. To radimo iz sopstvenih sredstava, ove godine smo na konkursu Fondacije "Gabor Bethlen" dobili sredstva za zamenu podne drvenarije iz koje možemo kupiti građu potrebnu za zamenu podne podloge, a kasnije iz sopstvenih sredstava možemo finansirati njihovo postavljanje."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Balaž Bajtai je dodao je, da je osim zamene poda, u planu i farbanje zgrade, a želeli bi u budućnosti ulazna vrata i garažna vrata da zamenimo modernijim.

Martonoš
ulaganja
razvoj

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.