Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Ne odlaze dok ne dođe do napretka u pregovorima

2022.08.11
17:06
2022.08.11
17:14
Forrás
Pannon RTV
Subotički traktoristi i dalje uporno nastavljaju borbu za ispunjenje svojih zahteva, a noć su proveli u blizini Gradske kuće. Poljoprivrednici očekuju povoljan razvoj situacije i napredak u pregovorima, a do tada se neće pomerita sa svojih sadašnjih

Poljoprivredni proizvođači iz Subotice su u četvrtak pre podne protestvovali povorkom traktora. Nezadovoljni su zbog niskih otkupnih cena, odnosno visokih cena goriva i đubriva.

Traktore su poljoprivrednici parkirali u Štrosmajerovoj ulici u Subotici u sredu popodne, i tamo su ostali i preko noći. Poljoprivrednici su spavali u svojim vozilima ili na klupama. Na taj način želeli da pokažu svoju odlučnost.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Miroslav Matković, poljoprivredni proizvođač: „Želimo da se nešto desi i na nivou Subotice, jer vidimo da je gubitak veliki i većina malih proizvođača neće moći kvalitetno da obavi jesenju setvu, jer već sada moramo da razmišljamo o tome šta ćemo da žnjeti sledeće godine. Ako ne proizvodimo, neće biti jeftinog hleba, mesa, ulja, tada smo svi na gubitku."

Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice, rekao je na konferenciji za novinare da razume zabrinutost poljoprivrednika, podržava njihove zahteve i da je otvoren za razgovor o njihovim zahtevima: „Ja ih zazumem i dajem im podršku da se razgovara o njihovim zahtevima, razgovor je zakazan danas u 9 sati sa premijerkom i ja sam u komunikaciji sa ministrom za poljoprivredu. Znači, bio sam precizan, dajem im podršku i tu sam da im pomognem, da razgovaramo o svemu što treba, da se reši njihov problem."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Popodne, nakon što je odluka Vlade objavljena, poljoprivrednici su ponovo svoje negodovanje izrazili protestnom vožnjom. Traktoristi su pokušali da privuku pažnju sirenama  i usporavanjem saobraćaja i tada su saopštili da su spremni i na radikalnije korake, uključujući i potpuno zatvaranje ulica.

traktoristi
poljoprivrednici
protest
Stevan Bakić

Slične vesti

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.