Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ne smanjuje se broj migranata u Kanjiži

2019.12.16
15:35
2019.12.16
15:41
Forrás
Pannon RTV
U centru Kanjiže je i nadalje svakodnevno moguće sresti se sa migrantima.

Jedna manja grupa migranata danas je čekala na autobuskoj stanici, oni kažu za sebe da ih većina dolazi iz Sirije i da idu u Nemačku ka članovima svojih porodica i prijateljima. Kažu i da su meštani bili odbojni prema njima, te da ih ne puštaju ni u prodavnice, ni hotele ni autobuse.

Poverenik opštine Kanjiža za pitanje migranata Robert Lacko je izjavio da u interesu bezbednosti građana može da bude povećana prisutnost policije u naseljima na koja se situacija odnosi. U proteklom periodu je i železnička stanica postala mesto okupljanja migranata, ona se nalazi u vlasništvu državnih železnica. te su nadležne zamolili da je zatvore i dezinfikuju.

Migranti se u Kanjiži i okolini najčešće noću skrivaju u napuštenim kućama, a pokušavaju da preko Tise pređi u Evropsku uniju. U proteklom periodu su u više navrata migrante iz Vojvodine odneli u kampove za migrante u Preševo.

migranti
Kanjiža
Sirija
Nemačka

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.