Ugrás a tartalomra
Tanjug/Gál Hermina

Nedelja Božje reči održana na daljinu

2021-01-24
19:20
Forrás
Pannon RTV
Gledaoci su mogli da prate događaj putem interneta iz nekoliko zemalja. Iz Subotice u programu je učestvovao Hrišćanski intelektualni krug.

U vezi nedelje Božje reči održan je sastanak putem interneta. Prvobitno se događaj trebao održati u Segedinu, ali to nije bilo moguće zbog epidemije.

Tanjug/Gál Hermina

„Danas je Svetski dan Svetog pisma, odnosno Svetski dan Svetog pisma koji je odredio papa Franjo. Tim povodom grupe koje su jednom čitale audio Bibliju iz Segedina, njih 10 grupa je pozvano da naprave ovim povodom jedan program putem interneta. " rekao je Karolj Sabo, predsednik, Hrišćanskog intelektualnog kruga.

Tanjug/Gál Hermina

Deset zemalja se pridružilo programu Božje reč. O događaju je govorio i Slavko Večerin. Biskup Subotičke biskupije citirao je jedan od njegovih omiljenih psalama. "Isus je došao doneti dobre vesti siromašnima i izlečiti njihovo slomljeno srce. Duh Gospodnji počivao je na njemu. Ako ste ispunjeni dušom, ako ste ispunjeni duhom radosti, onda želite da sve ostalo oko vas bude radosno i da se sve raduje Gospodinu. Ovaj blagoslovljeni život ispunjen radošću prava je religija, ovo je Isus. "

Celokupno emitiovanje će uskoro biti dostupno na internet stranici Fondacije za međunarodnu biblijsku konferenciju iz Segedina.

Nedelja Božje reči
hrišćanski intelektualni krug
Karolj Sabo

Slične vesti

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:54

Šta treba uraditi ako nekoga napadne pas?

Nedavno je jedna Subotičanka pretrpela težak napad čopora pasa. Ovaj incident je izazvao dosta bure u gradu, jer se na ulicama često mogu videti psi lutalice, ali isto tako i u parkovima, na trgovima, usamljeno ili u manjim-većim grupama.
14:51, Frissítve: 16:40

Novi rast cena goriva

Cene goriva u Srbiji su povećane, a očekuju se i dalja poskupljenja. Akcize na gorivo su u zemlji porasle 15. februara, to je jedan razlog, dok je drugi rast cene nafte na svetskom tržištu.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".

Vakcinacija u Senti dobro napreduje

I u Senti se vakcinacija protiv korona virusa odvija brzim tempom. Skoro 20 odsto građana već je primilo vakcinu. To znači blizu 3000 stanovnika, a danas je vakcinisano još 300 pacijenata.