Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nedimović: Dodatna podrška za uzgajivače goveda

2019-11-07
15:51
Forrás
Pannon RTV
Otvaranjem turskog i kineskog tržišta, povećano je interesovanje za uzgoj goveda u Srbiji.

Ministarstvo poljoprivrede zato pruža dodatnu podršku uzgajivačima goveda, rekao je nadležni ministar Branislav Nedimović. On je istakao da su stočari, a pre svega proizvođači koji se bave tovnim govedarstvom, već ove godine dobili značajne subvencije. Podsticaji su povećani sa 10 na 15.000 dinara po grlu, dok je su u slučaju krava dojilja povećani sa 10 na 20.000 dinara. Ministarstvo takođe plaća 25.000 dinara po grlu stoke za priplodne mlečne i tovne krave. registrovane krave mlekare i govedinu. Ministarstvo se pored primarne proizvodnje zalaže i za preradu mesa, tako u slučaju malih prerađivača mesa i mleka, gazda može povratiti od 50 do 65 odsto investicije. Kako je Nedimović najavio, preraspodelom agrarnog bužeta stočari će naredne godine moći da računaju na još veću podršku.

Ministar je takođe naglasio da će jedan od glavnih zadataka Ministarstva poljoprivrede u narednom periodu biti usaglašavanje sa Zajedničkom poljoprivrednom politikom Evropske Unije, koja se odnosi na bezbednost hrane, veterinarsku i fitosanitarnu politiku i ribarstvo.

govedarstvo
Branislav Nedimović

Slične vesti

Najnovije

18:23, Frissítve: 18:30

Letnji kamp na Horgošu

Deca koja su poslednjih nekoliko dana provela u horgoškom Lovačkom domu, mogla su se oprobati u raznim igrama veština, radionicama i mnogim drugim programima koji su za njih organizovani pripremili.
16:13, Frissítve: 18:22

Zajedno tkali stari i mladi

U subotu prepodne u Mađarskom kulturnom centru na Paliću održana je Etno radionica tkanja, koja je realizovana u okviru projekta Colourful Cooperation (Raznobojna saradnja).
11:52, Frissítve: 17:57

Protesti u više gradova Srbije

U petak uveče građani ponovo su izašli na ulice u više gradova Srbije. U Beogradu su ponovo pokušali da uđu u zgradu skupštine, pa je došlo do sukoba policije i demostranata.

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.