Ugrás a tartalomra
Szabadka Város Önkormányzatának Médiaközpontja/illusztráció

“Nema naznaka o formiranju žarišta u Subotici”

2020.06.06
17:57
Forrás
Pannon RTV
Trenutno se pet subotičkih pacijenata sa koronavirusom leči u Kliničkom centru Vojvodine – rekao je Zoran Gojković.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo je jutros u Novom Sadu istakao da većina obolelih imaju blage simptome ali ima i asimptomatskih pacijenata. U vezi sa slučajem u privatnom staračkom domu u Petrovaradinu, gde je pre neki dan pronađeno nekoliko obolelih, rekao je da nisu otkriveni novi slučajevi.

Gojković podseća da će se sporadični slučajevi i dalje pojavljivati, ali da je epidemija u pokrajini stabilna, a u slučaju Subotice se ne plaše de će se formirati veće žarište. U Vojvodini svakodnevno se obavi oko hiljadu testiranja i nema razloga za zabrinutost. Istovremeno ljudi moraju i dalje biti oprezni u interesu da se ne pojavljuju nova žarišta – istakao je.

Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo: “Radi se o troje zaposlenih u bolnici, jednoj medicinskoj sestri i dva nemedicinska radnika. Žena koja se porodila, takođe je zaražena, ona je na klinici za infektivne bolesti, na sreću beba ne pokazuje znakove infekcije i nalazi se na akušerstvu u Subotici. Postoji još jedan pacijent iz Subotice, koji se pojavio od svojih kontakata. Situacija je potpuno mirna, nema nikakvih naznaka o formiranju žarišta u Subotici.”

žarište
Subotica
bolest
koronavirus
pacijenti
Klinički centar Vojvodine

Slične vesti

Najnovije

15:44, Frissítve: 20:04

Lepa crkva uvek ispuni dušu

Velika obnova katoličke crkve u Adi, koja je započela još decembra 2021. godine, sada je na pola puta. U toku je sređivanje unutrašnjosti, a ove nedelje započeće i izmena krovne konstrukcije.
12:57, Frissítve: 19:25

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.

Najčitanije

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.