Ugrás a tartalomra

Neslavni rekord Bečejske gimnazije

2017-06-19
16:00
Od reosnivanja 1990
Od reosnivanja 1990. godine nije bilo tako malo razreda za upisivanje u bečejskoj Gimnaziji kao što će to biti ove godine, jer će naredne školske godine umesto četiri postojati samo tri razreda – dva na srpskom i jedan na mađarskom jeziku – jer je Ministarstvo obrazovanja za toliko odeljenja dalo saglasnost za ovu fantastično opremljenu i uspešnu instituciju. U Bečeju ove godine samo 390 osmaša završava školu, a u bečejskim srednjim školama ima preko 500 mesta za upis đaka u srednje škole. Direktor Gimnazije rešenje za ovu situaciju vidi u tome da škola preraste u regionalni obrazovni centar. Direktor Gimnazije u Bečeju Miodrag Basarić kaže da na tako malom prostoru kao što su Bečej i njegova okolina postoje četiri mešovite škole u kojima postoje gimnazijski razredi, a biće otvorena i odeljenja ekonomije, tehnike, kuvarstva, za kelnere, kao i druga. Smatramo da to kvari kvalitet obrazovanja, jer Gimnazija u odnosu na mešovite škole ima tradiciju staru 100 godina, rekao je direktor Basarić i dodao kako to nije gubitak samo za školu već nije ni na korist celokupnom školskom sistemu, jer se time kvari kvalitet obrazovanja.

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű

Marihuana

Reske: Otkrivena droga u autobusu iz Srbije

Na graničnom prelazu Reske mađarski carinici otkrili su 10 kilograma marihuane u autobusu sa srpskim registracionim tablicama, koji je saobraćao prema Nemačkoj – saopštila je Mađarska Uprava.

Senta: SVM pobedio na izborima za MZ

U nedelju su održani izbori za mesne zajednice u opštini Senta. Građani su mogli da glasaju za kandidate, u sedam mesnih zajednica izabrani su novi saveti.