Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nesmetano teku terapije onkoloških bolesnika u Sremskoj Kamenici

2020-04-01
15:33
Forrás
Pannon RTV
Nema prekida u lečenju onkoloških bolesnika u Institutu za onkologiju Vojvodine – izjavio je Ferenc Vicko, za Panon RTV.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja kaže da sa obolelima koji nemaju simptomatologiju, kontakte održavaju telefonom ili putem elektronske pošte. Na internet stranici Instituta pacijenti mogu da se informišu o dostupnosti tokom  radnog vremena, a u periodu od 8 do 15 časova mogu  da stupe u kontakt sa lekarima. Rezultate mogu da fotografišu i pošalju putem elektronske pošte ili preko mobilnih aplikacije nadležnom lekaru, ili multidisciplinarnim timovima koji mogu da im daju odgovarajuće informacije, odnosno odgovarajuću terapiju.

Pacijenti koji imaju određene tegobe dobijaju termin za posetu ustanovi. Ferenc Vicko je naglasio da je ova situacija održiva sve dok se ne pojavi veći broj pacijenata od korona virusa sa teškim simptomima i u tom slučaju ovi kapaciteti biće ustupljeni za njihovo lečenje.

„Sa tim želimo da postignemo da što manje pacijenata fizički dolazi u Institut, posebno tu mislim na one koji nisu prisiljeni da primaju posebne terapije, odnosno oni koji dolaze na uobičajene kontrole na četiri ili šest meseci ili na godinu dana. Dakle, ukoliko nemaju nikakvu simptomatologiju, onda to nastojimo da uredimo putem telefonskog razgovora i na taj način da izbegnemo da eventualno virus unesemo u bolnicu i dovedemo u opasnost zdravstvene radnike koji tamo rade. To je osnovni cilj" objasnio je Ferenc Vicko, onkolog, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

Kamenica
Ferenc Vicko
onkologija

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Otvorena je granica prema Srbiji

Srbija je od danas otvorila svoje granice za putnički saobraćaj koji ulazi u našu zemlju. To znači da više nije potreban negativni test na koronavirus i ne postoji nikakva obaveza za izolaciju.