Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV

Nestala tabla sa nazivom Grada Subotice na mađarskom jeziku

2018.08.26
16:15
Forrás
Pannon RTV
Putnici koji su ovih dana dolazili u severno-bački grad, mogli su primetiti da je naziv grada istaknut samo na ćirilici i latinici.

Isto se može videti i u suprotnom pravcu. Do sada je žuta tabla za naziv grada na ćirilici, latinici i na mađarskom obaveštavala putnike, ali sada nakon postavljanja novih oznaka nestao natpis na mađarskom jeziku - Szabadka. Za sada nemamo informacije o razlozima ove promene, ali u toku ponedeljka trudićemo se istražiti slučaj.

tábla
jezik
mađarski jezik

Slične vesti

Najnovije

15:44, Frissítve: 20:04

Lepa crkva uvek ispuni dušu

Velika obnova katoličke crkve u Adi, koja je započela još decembra 2021. godine, sada je na pola puta. U toku je sređivanje unutrašnjosti, a ove nedelje započeće i izmena krovne konstrukcije.
12:57, Frissítve: 19:25

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.

Najčitanije

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.