Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Nezaposlenost u Vojvodini se smanjuje, a plate rastu

2021.12.02
17:47
Forrás
Pannon RTV
Mere ekonomskog oporavka Vlade Srbije tokom epidemije korona virusa, ostvarile su svoj cilj. Dokaz za to je da je privreda porasla za više od 7 odsto u prvih 10 meseci ove godine - rekao je Ištvan Pastor u izjavi za RTV Panon.

Istovremeno, kako kaže predsednik Skupštine Vojvodine, treba obratiti pažnju na to da je inflacija porasla za 6,6 odsto. To je otprilike dvostruko više od perioda pre kovida. Pastor je u emisiji „Javni poslovi" govorio i o brojkama u Vojvodini. Kako je rekao, industrijska proizvodnja u Pokrajini porasla je za 4,7 odsto.


Predsednik SVM-a je istakao da su plate porasle, a da se nezaposlenost smanjila, ali da i dalje ima prostora za napredak, jer je nezaposlenost u Vojvodini 8,8 odsto. On je dodao da investicije neprekidno pristižu, a o ulaganju razmišljaju i ovdašnji preduzetnici. To je znak da se privreda kreće u dobrom pravcu - rekao je Ištvan Pastor.

Pannon RTV

Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine (SVM): „Naš elementarni interes je da atraktivnost zemlje ostane na visokom nivou, kako bi strani i domaći kapital stvorio radna mesta. Nama je u interesu da stvorimo konkurentsku situaciju među poslodavcima, koja će radnike staviti u bolji položaj, jer da bi neko dobio i zadržao dobrog radnika, mora da mu obezbedi veću platu, a ako je plata veća, ljudi žive bolje, ako žive bolje, više će trošiti, a oni koji su otišli oni će se vratiti."

Ištvan Pastor
SVM

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:32

Najjeftinija cigareta koštaće 290 dinara

U Srbiji ponovo poskupljuju cigarete. Razloga za to je usklađivanje sa standardima Evropske unije. U prodavnicama se narednih dana uvode novi cenovnici, ali je nekoliko pušača već danas prijavilo da su za cigare platili deset dinara više.
18:01, Frissítve: 17:09

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.