Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ni vaspitači u vrtićima nisu pošteđeni od korona virusa

2020-12-01
18:19
Forrás
Pannon RTV
Tridesettri vaspitača Predškolske ustanove „Naša Radost" u Subotici nalazi se na bolovanju zbog zaraze virusom kovid-19, odnosno zbog kontakta sa zaraženom osobom.

Kako bi se posao odvijao nesmetano, gradsko rukovodstvo je prošle nedelje izdalo uputstvo na osnovu kojeg u vrtić mogu da idu samo deca kod kojih su oba roditelja neophodna na svojim radnim mestima. Broj dece koja idu u vrtiće ove ustanove smanjen je na 1700, sa dosadašnjih 4300, dakle trenutno jedna trećina upisane dece ide u vrtić - izjavio je za RTV Panon Veljko Vojnić, tehnički direktor „Naše Radost"-i.

„Naše zaposlene uglavnom zaraze članovi njihovih porodica. U 95 odsto slučajeva zaraza se dogodila na taj način. Dakle, pre njih je jedan od članova njihovih porodica već bio u kontaktu sa virusom. Polovina vaspitača u vrtićima je u karantinu upravo zbog toga, jer su se razboleli članovi njihovih porodica. Druga polovina od naših 33-je zaraženih radnika zarazila se direktno. Što se tiče naših trenutnih epidemioloških mera, one su veoma važne zbog toga, jer nismo u mogućnosti da pružimo adekvatnu uslugu ukupnom broju dece, jer su se vaspitači u našim vrtićima zarazili van ustanove. Tako smo bili prinuđeni da uvedemo novu metodu rada, sa kojom primenjujemo propise gradske uprave. To znači da roditelji mogu dovesti svoje dete u vrtić samo onda ako imaju dokaz o tome da je njihovo prisustvo kod poslodavca neophodno."

Naša Radost
Subotica

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije