Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Ničije“ ostrvo

2023.02.10
14:53
Forrás
Pannon RTV
Pod ovim imenom VM4K organizovao tribinu u okviru programa „Večeri četvrtkom“.

Publika je imala prilike da upozna dvadesetdvogodišnjeg Tamaša Kalinku, koji živi na ostrvu Kenđija, u gornjem Podunavlju, potpuno izlovan od spoljašnjeg sveta. Živi bez  bez struje i vodovoda. Bavi se ribolovom, mariniranjem hrane i baštovanstvom, a istovremeno pohađa i fakultet. Otkrio je i kada je prvi put otišao na ostrvo.

„Sada ga već zemljani mostovi i ispune povezuju sa kopnenim delom, dakle, nije pravo ostrvo. Imao sam srećnu okolnost da sam zahvaljujući mojim precima, mojoj baki i dedi, i pradedi i prababi, ovde proveo značajan deo svog detinjstva. To je uvek bio način života koji mi je najbliži i sada nastojim svaki trenutak tako da proživim“ kaže Tamaš Kalinka, stanovnik Kenđija ostrva.

VM4K
Subotica

Najnovije

11:51, Frissítve: 16:59

Dani Debeljače

Ovog vikenda se održavaju “Dani Debeljače” u ovom južnobanatskom naselju. Članovi Mađarskog kulturno-umetničkog centra Debeljača u petak su u centru sela delili tradicionalni fontoš (važan) kolač, a potom su održali bogat kulturni program.
09:49, Frissítve: 16:09

U Beogradu kvadrat stana više od 3000 evra

Tržište nekretnina u Beogradu se naizgled stabilizuje, cene ne rastu, ali ni ne padaju. U glavnom gradu Srbije su najskuplji stanovi u centru, a najjeftiniji na periferiji. Drugačija je situacija kada su u pitanju zakupnine.

Najčitanije

Osvećenje berbe u Horgošu

Osvećena je berba u Horgošu u crkvi Snežne Gospe. Manifestacija je jedan od nastarijih i sa najvećom tradicijom od pratećih programa Berbanskih dana.