Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Noć pastira

2021.12.24
14:26
2021.12.24
17:22
Forrás
Pannon RTV
U Jermenovcima su verskim programom čekali Božić. Logorska vatra i štala koja je oponašala Vitlajemsku, životinje u oborima, učinili su živopisnom predstavu „Noć pastira" igranu pod vedrim nebom.

U Jermenovcima su u dvorištu isturenog odeljenja osnovne škole „Dositej Obradović" iz Plandišta, u svečanoj atmosferi, pod otvorenim nebom održali božićni program pod nazivom „Noć pastira".

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Dok se publika okupljala školarci su ispod podignutog šatora gostima nudili božićne poklone. Dobro obučeni kako bi se zaštitili od zime, pastirsku igru izveli su u kostimima.

Pannon RTV/Szunyog Tibor

„Ovde, na otvorenom delu bilo je mnogo više prostora za predstavu nego na sceni u zatvorenom. Meni se otvoreni prostori mnogo više dopadaju, nego predstave u zatvorenom. Bolje dočaravaju božićnu atmosferu nego na unutrašnjoj sceni" kaže Lila Moric.

Pannon RTV/Szunyog Tibor

U Jermenovcima je još živa tradicija dečijeg pevanja na Badnje veče, ali svake godine u školi pripreme i božićni program. Decu je pripremio učitelj Janoš Čeh.

Pannon RTV/Szunyog Tibor

„Razmišljali smo o tome da načinimo nešto novo, a zbog situacije – jer nismo znali kakva će biti situacija – bolje je da je planiramo na lepom otvorenom prostoru. Trudili smo se, ostvarili i svaki kolega i koleginica su doprineli, isto kao i roditelji. Podržavali su nas, podupirali da lepo bude."

Pannon RTV/Szunyog Tibor

U ostvarivanju programa osim roditelja, pomagali su i meštani dobre volje kao i savet mesne zajednice.

noć pastira
Jermenovci
Božić

Najnovije

14:17, Frissítve: 17:05

Srbija može da koristi mađarska skladišta gasa

Srbija će imati mogućnost da koristi mađarska skladišta prirodnog gasa, kako bi se pripremila za zimu – dogovor o tome su u Budimpešti postigli ministar finansija Siniša Mali i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto.
18:38, Frissítve: 18:48

Potrebne su nam moderne mašine i inovacije

Mnogi posetioci Sajma poljoprivrede u Novom Sadu žele da kupe savremenu mehanizaciju. Ta investicija je, međutim, veoma velika - kažu proizvođači. Svako ko može, pokušava da se razvija koristeći razne konkurse.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.