Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Noć pastira

2021.12.24
14:26
2021.12.24
17:22
Forrás
Pannon RTV
U Jermenovcima su verskim programom čekali Božić. Logorska vatra i štala koja je oponašala Vitlajemsku, životinje u oborima, učinili su živopisnom predstavu „Noć pastira" igranu pod vedrim nebom.

U Jermenovcima su u dvorištu isturenog odeljenja osnovne škole „Dositej Obradović" iz Plandišta, u svečanoj atmosferi, pod otvorenim nebom održali božićni program pod nazivom „Noć pastira".

Dok se publika okupljala školarci su ispod podignutog šatora gostima nudili božićne poklone. Dobro obučeni kako bi se zaštitili od zime, pastirsku igru izveli su u kostimima.

„Ovde, na otvorenom delu bilo je mnogo više prostora za predstavu nego na sceni u zatvorenom. Meni se otvoreni prostori mnogo više dopadaju, nego predstave u zatvorenom. Bolje dočaravaju božićnu atmosferu nego na unutrašnjoj sceni" kaže Lila Moric.

U Jermenovcima je još živa tradicija dečijeg pevanja na Badnje veče, ali svake godine u školi pripreme i božićni program. Decu je pripremio učitelj Janoš Čeh.

„Razmišljali smo o tome da načinimo nešto novo, a zbog situacije – jer nismo znali kakva će biti situacija – bolje je da je planiramo na lepom otvorenom prostoru. Trudili smo se, ostvarili i svaki kolega i koleginica su doprineli, isto kao i roditelji. Podržavali su nas, podupirali da lepo bude."

U ostvarivanju programa osim roditelja, pomagali su i meštani dobre volje kao i savet mesne zajednice.

noć pastira
Jermenovci
Božić

Najnovije

10:11

Poskupljuje putarina

Vlade Srbije donela je na sednici odlluku o poskupljenju putarina za 14 odsto, odnosno 8 odsto za one koji koriste u uređaj za elektronsku naplatu putarine ENP.

Najčitanije

Mladić i devojka poginuli na Kopaoniku

Dvoje mladih smrtno je stradalo tokom noći na Kopaoniku vozeći motorne sanke, a dva člana Gorske službe spasavanja su ih zatekla na licu mesta, bez znakova života.

Preko pet granica

Mladi iz Ade, Subotice i Gunaroša predstavljaće Vojvodinu u finalu takmičenja Karpatskog basena u kvizu „Preko pet granica“. Nadmetanje je juče održano u Senti.