Ugrás a tartalomra

Nova investicija Masterplast-a

2019-09-30
19:45
2019-09-30
21:43
Forrás
Pannon RTV
Fondacija Prosperitati podržala nabavku nove opreme u fabrici izolacionih materijala.

Zahvaljujući velikoj podršci mađarske vlade izvršena investicija subotičke firme Masterplast YU. Ulaganje vredno 6,7 miliona evra realizovano je zahvaljujući konkursu fondacije Prosperitati i odnosi se na poboljšanje kvaliteta i povećanje kapaciteta izrade staklene vune. Masterplast će zahvaljujući ovom ulaganju krenuti na evropsko tržište. Direktor Tivadar Bunford kaže da se planiraju i druge investicije na povećanju kapaciteta i proširenju palete proizvoda.

Zamenik ministra mađarskog ministastarstva spoljnih i spoljnoekonomskih poslova Levente Mađar je na primopredaji govorio o vojvođanski Mađarima i njihovoj želji da rade. Pored toga je govorio i o podršci Mađarske evrointegracijama Srbije. Srbija treba da bude deo srednje Evrope, a razvoj saobraćajne infrastrukture će to da podrži – kazao je Mađar i dodao da će uskoro prosečna zarada u Srbiji biti kao u Mađarskoj, čemu će i Mađarska da doprinese. Ovom prilikom je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor podsetio da fondacija Prosperitati ima 10,5 hiljada uspešna konkursa.

Prosperitati
fondacija
Masterplast

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Crkvena slava u Srbobranu

Ova manifestacija se u ovom južno-bačkom mestu održava svake godine 14. septembra. Vernici su ove godine, zbog epidemiološke situacije, slavili uzdržanije, pridržavajući se propisanih mera.