Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Nova knjiga slikara Lasla Petera

2022.06.28
12:06
2022.07.05
17:13
Forrás
Pannon RTV
Nova knjiga slikara Lasla Petera „Tolrajz" (Crtež perom) predstavljena je u Zavodu za kulturu vojvođanskih Mađara.

U knjizi su sabrani tekstovi koje je Peter objavljivao u rubrici „Tolrajz" u „Uveggoljo" dodatku dnevnog lista „Mađar so". Ovo izdanje istovremeno je i nastavak knjige „Tolrajzok" izdate 2016. godine. U njoj se govori o vojvođanskom slikarstvu i slikarima, dok nova knjiga obuhvata celokupno mađarsko slikarstvo od drevnih kultura do današnjeg dana.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

„Kulturna tradicija i sama nalaže da je potrebno prikazati sve od drevnih vremena do današnjeg doba, do savremene umetnosti i predstaviti u širokom obuhvatu. Ono što mislim o svemu tome je da je ovo jedan jedinstveni materijal, dakle takav je kao neka palačinka koja može da se zagrize sa svih strana. Umetnost i jeste takva da ukoliko je raspoloženje takvo  da se malo više udubimo u prošlost, u drevnu umetnost ili ukoliko nas više privlače aktuelnosti onda se može potražiti umetnost bilo 20. ili 21. veka" rekao je Laslo Peter, slikar.

Laslo Peter
knjiga

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Eko park i igralište za mlade!

Kanjiža je bogatija za jedno novo igralište i društveni prostor. Staro igralište u Mostarskoj ulici je naime u potpunosti transformisano, dodati su novi elementi.