Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nova kovid bolnica gradiće se pored Petrovaradina

2021.04.13
18:32
Forrás
Pannon RTV
Glavna tema današnjeg zasedanja Skupštine grada bila je izgradnja nove kovid bolnice u Novom Sadu. Odbornici su izglasali da grad na republiku prenese građevinsku parcelu.
Pannon RTV

Planirano je da se bolnica gradi na sremskoj strani grada, pored Petrovaradina. Trebala bi da ima 600 bolničkih mesta, a planirani rok za završetak radova je septembar ove godine. Troškovi izgradnje biće pokriveni iz republičkih izvora, a grad je opredelio 250 miliona dinara za komunalno opremanje i uređenje prostora.

„Novi Sad će dobiti savremenu kovid bolnicu koja bi, nakon okončanja borbe sa koronavirusom, trebala da postane opšta bolnica, u sastavu našeg zdravstvenog sistema i koja bi upotpunila našu zdravstvenu mrežu i ojačala sistem zdravstvene zaštite. Nije još precizirano, ali verovatno je da će tokom pandemije ova bolnica biti u sistemu Kliničkog centra Vojvodine" rekao je Milan Đurić potpredsednik grada Novog Sada

Novi Sad
kovid bolnica

Najnovije

Najčitanije

U Bačkoj Topoli održan prvi ovogodišnji vašar

Od 9.decembra, i uvođenja vanrednog stanja, u ovom bačkom mestu nije održan ovaj popularan vašar. Nakon ukidanja vanrednog stanja, vašar, koji se tradicionalno održava svake druge nedelje u mesecu, sada je ponovo održan.

Velika gužva formirala se na graničnom prelazu Kelebija-Tompa

Na graničnom prelazu Kelebija-Tompa, u pravcu prema Mađarskoj, danas je formirana mnogo veća gužva od one uobičajene vikendom. U kružnom toku koji povezuje Kelebijski put i Y-krak, nagomilane kamione i automobile usmeravala je saobraćajna policija.