Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Nova radna mesta u Kikindi

2019-06-19
17:35
Forrás
Pannon RTV
Firma "Tisa Automotive" će otvoriti 320 novih radnih mesta u Kikindi u bivšoj fabrici „Jafa-Banini".

Od avgusta će firma „Tisa Automotive" otvoriti svoj treći pogon i zaposliti novih 320 radnika, a planiraju da kasnije još povećaju broj novozaposlenih na hiljadu. Time će zajedno sa pogonima u Senti i Bečeju da zaposle ukupno 2500 radnika. Novi fabrički pogon se nalazi na prostoru nekadašnje fabrike „Jafa-Banini". Sporazum sa lokalnom samoupravom Kikinde postignut je pre tri godine. Ugovor za sada glasi na 12 meseci.

Generalni direktor grupacije "Tisa" Andraš Gladinec kaže da su na početku imali dileme o resocijalizaciji ljudi na posao ali su naišli na ljude sa dobrim načinom razmišljanja, odličnim pristupom, te je posledica toga da se brzo razvijaju i može da se očekuje da nagodinu dostignu i 2500 zaposlenih.

"Tisa Automotive" planira da broj zaposlenih u novom pogonu poveća na hiljadu, što bi povoljno uticalo i na nezaposlenost u Kikindi. Firma se bavi proizvodnjom zahtevnih proizvoda za autoindustriju i drugom tehničkom robom, kao što su kablovi za poznate automobilske brendove.

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov se pohvalno izrazio o radnoj snazi i svima koji iz Kikinde svakodnevno putuju i koji su pokazali da žele da rade i napreduju nezavisno od toga što u nekim trenucima na početku nije bilo lako, ali da će im imajući u vidu okolnosti koje su im na raspolaganju i istrajnost nadalje biti lakše. Prema rečima gradonačelnika se za četiri godine broj nezaposlenih prepolovio. Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u Kikindi 3100 lica traži posao.

Kikinda
Tisa Automotive

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.