Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Nova radna mesta u Kikindi

2019-06-19
17:35
Forrás
Pannon RTV
Firma "Tisa Automotive" će otvoriti 320 novih radnih mesta u Kikindi u bivšoj fabrici „Jafa-Banini".

Od avgusta će firma „Tisa Automotive" otvoriti svoj treći pogon i zaposliti novih 320 radnika, a planiraju da kasnije još povećaju broj novozaposlenih na hiljadu. Time će zajedno sa pogonima u Senti i Bečeju da zaposle ukupno 2500 radnika. Novi fabrički pogon se nalazi na prostoru nekadašnje fabrike „Jafa-Banini". Sporazum sa lokalnom samoupravom Kikinde postignut je pre tri godine. Ugovor za sada glasi na 12 meseci.

Generalni direktor grupacije "Tisa" Andraš Gladinec kaže da su na početku imali dileme o resocijalizaciji ljudi na posao ali su naišli na ljude sa dobrim načinom razmišljanja, odličnim pristupom, te je posledica toga da se brzo razvijaju i može da se očekuje da nagodinu dostignu i 2500 zaposlenih.

"Tisa Automotive" planira da broj zaposlenih u novom pogonu poveća na hiljadu, što bi povoljno uticalo i na nezaposlenost u Kikindi. Firma se bavi proizvodnjom zahtevnih proizvoda za autoindustriju i drugom tehničkom robom, kao što su kablovi za poznate automobilske brendove.

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov se pohvalno izrazio o radnoj snazi i svima koji iz Kikinde svakodnevno putuju i koji su pokazali da žele da rade i napreduju nezavisno od toga što u nekim trenucima na početku nije bilo lako, ali da će im imajući u vidu okolnosti koje su im na raspolaganju i istrajnost nadalje biti lakše. Prema rečima gradonačelnika se za četiri godine broj nezaposlenih prepolovio. Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u Kikindi 3100 lica traži posao.

kikinda
Tisa Automotive

Slične vesti

Najnovije

09:20, Frissítve: 19:10

Koliko je zdrava bebi hrana?

U hrani za bebe sadržaj šećera je previsok – oglasila se Svetska zdravstvena organizacija. SZO je zbog toga ne preporučuje bebama mlađim od šest meseci.

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.