Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nova sezona i nova sala u Novosadskom pozorištu

2019-09-06
20:13
Forrás
Pannon RTV
Na konferenciji za novinare predstavljen repertoar za sezonu 2019/20 u Novosadskom pozorištu. Kao i svake godine, premijere su vezane za određenu temu.

Prema planovima za prvu premijeru biće završeni i radovi koji se odvijaju u pozorištu.

Ožiljci su ključna reč nove sezone Novosadskog pozorišta. Svaka premijera bavi se prošlim situacijama na način na koji se pokušati učiniti je aktuelnom. Trupa će na scenu postaviti „Anu Karenjinu" kao i komade „Piskoš Fred" (Prljavi Fred) i popularnu „Kosu".

Tokom sezone neće izostati ni prateći programi – rekao je Robert Lenard, umetnički rukovodilac. Sezona počinje 19. septembra premijerom koja u nazivu ima simbol „smajlija", a osim toga ljubitelje pozorišta već očekuju sa programima. „Popodne u 17 časova dole u klubu biće predstavljena sveže štampana zbirka drama „A leveš" (Supa) Tamaša Varge. Od 18 časova časopis „Hid" predstaviće svoj broj takođe u klubu."

Radovi koji se odvijaju u Novosadskom pozorištu teku u dobrom tempu, i mada nisu mogli da ispune rok, premijera „Ane Karenjine" biće održana u obnovljenoj velikoj sali. „Premijera „Ane Karenjine" ujedno će značiti i zvanični završetak radova. Povodom premijere  „Ane Karenjine" biće svečano otvaranje sale i uopšte novog pozorišta" kaže Valentin Vencel, direktor, Novosadsko pozorište.

U sezoni 2019/20. trupa će izvesti i grčku dramu „Bahanatkinje" a na repertoaru je i „Parastopera" (Seljačka opera)  kao i „Black Mirror" (Crno ogledalo). 

Novosadsko pozorište
sezona

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.