Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Nova sezona, novi ciljevi, intenzivna priprema

2023.02.04
13:16
2023.02.05
09:02
Forrás
Pannon RTV
Adriana Vilagoš izabrana je za najbolju juniorsku atletičarku Srbije u 2022. Bacačica koplja iz Malog Iđoša smatra da je nagrada velika čast i crpeći snagu iz nje, punom parom se priprema za sezonu.

Adrijana Vilagoš je prošle godine u Kaliju odbranila titulu šampiona sveta do 20 godina u bacanju koplja, a zatim osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za odrasle u Minhenu. Zahvaljujući celogodišnjoj efikasnosti, u 2022. godini izabrana je za najboljeg juniorskog sportistu Srbije.

„Naravno da mi je čast, veoma sam srećna. 2022. godina je prošla veoma dobro i bilo je lepo prisetiti je se."

Talenat iz Malog Iđoša se sa entuzijazmom sprema i za ovu godinu. Njena majka i trener Đerđi Vilagoš rekla je da će ove godine još više da pojačaju tokom osnovnih treninga.

„Ove godine i dalje prvenstveno radimo osnove, kondicione treninge, razne tehničke treninge, u kojima pokušavamo da naučimo sve trikove bacanja koplja."

Adriana Vilagos će i ove godine učestvovati na mnogim takmičenjima.

„U avgustu me očekuju dva najvažnija takmičenja, juniorsko Evropsko prvenstvo u Jerusalimu i Svetsko prvenstvo za odrasle u Budimpešti."

Ohrabreni uspesima sportistkinje iz Malog Iđoša, mnogi se odlučuju za ovaj sport  u naselju i okolini.

Adriana Vilagoš
bacanje koplja

Najnovije

16:46

Ljudi iza kulisa

U okviru ciklusa razgovora „Behind the Scenes: umetnost iza kulisa”, viša kustoskinja Savremene galerije u Subotici Jasmina Vidaković razgovarala je sa Renatom Rudić, menadžerkom obrazovnog programa Otvorenog univerziteta u Subotici.

Najčitanije

Portal eAgrar neophodan!

Zahteve za subvenciju po hektaru poljoprivrednici mogu da podnesu do 15 maja. Rok za prijavu za premije za mleko je samo dve nedelje. Poznati su i rokovi ostalih subvencija. Podnošenje zahteva za novčane subvencije je moguće isključivo preko eAgrara.