Ugrás a tartalomra

Nova sezona, novi ciljevi, intenzivna priprema

2023.02.04
13:16
2023.02.05
09:02
Forrás
Pannon RTV
Adriana Vilagoš izabrana je za najbolju juniorsku atletičarku Srbije u 2022. Bacačica koplja iz Malog Iđoša smatra da je nagrada velika čast i crpeći snagu iz nje, punom parom se priprema za sezonu.

Adrijana Vilagoš je prošle godine u Kaliju odbranila titulu šampiona sveta do 20 godina u bacanju koplja, a zatim osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za odrasle u Minhenu. Zahvaljujući celogodišnjoj efikasnosti, u 2022. godini izabrana je za najboljeg juniorskog sportistu Srbije.

„Naravno da mi je čast, veoma sam srećna. 2022. godina je prošla veoma dobro i bilo je lepo prisetiti je se."

Talenat iz Malog Iđoša se sa entuzijazmom sprema i za ovu godinu. Njena majka i trener Đerđi Vilagoš rekla je da će ove godine još više da pojačaju tokom osnovnih treninga.

„Ove godine i dalje prvenstveno radimo osnove, kondicione treninge, razne tehničke treninge, u kojima pokušavamo da naučimo sve trikove bacanja koplja."

Adriana Vilagos će i ove godine učestvovati na mnogim takmičenjima.

„U avgustu me očekuju dva najvažnija takmičenja, juniorsko Evropsko prvenstvo u Jerusalimu i Svetsko prvenstvo za odrasle u Budimpešti."

Ohrabreni uspesima sportistkinje iz Malog Iđoša, mnogi se odlučuju za ovaj sport  u naselju i okolini.

Adriana Vilagoš
bacanje koplja

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.