Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Nova traktorska prikolica, kao pomoć u praktičnoj nastavi u Kanjiži

2022.06.23
14:06
2022.06.23
16:40
Forrás
Pannon RTV
Mašinski park Školske ekonomije Poljoprivredno-tehničkog školskog centra „Besedeš Jožef" u Kanjiži, bogatiji je za jednu novu traktorsku prikolicu.

Kupovinu prikolice je u potpunosti podržao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu. Prikolica će u značajnoj meri doprineti kvalitetnoj praktičnoj nastavi, koja se u ovoj školi sprovodi. Ova srednja škola, inače, stalno učestvuje na konkursima nadležnog Pokrajinskog sekretarijata, tako da uvek mogu da nabavljaju novu opremu.

Robert Otot, zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu: „Ove godine smo raspisali konkurs sa ukupnim budžetom od 26 miliona dinara, a Srednja stručna škola „Bešedes Jožef" je uspešno konkurisala. Dobila je bespovratna sredstva u visini od 1,6 miliona dinara, i iz tih sredstava su mogli da kupe ovu prikolicu koja se nalazi iza nas. To je veoma važno, jer se u praktičnoj nastavi trudimo da našim učenicima obezbedimo najsavremeniju opremu, zbog toga što će u budućnosti poljoprivredni stručnjaci izaći upravo iza ovih školskih zidova."

traktor
prikolica
Kanjiža
Robert Otot
srednja škola

Najnovije

Najčitanije

Peti svetski susret Oromčana

Organizatori su pripremili šarolike programe za peti Svetski susret Oromčana održanog u subotu popodne, a za koji je vladalo veliko interesovanje.

Migranti preplavili i šumu u Martonošu

Migrante su pre nekoliko dana pokupili iz Horgoša, a pre tri nedelje iz Martonoša. Vlast redovno proverava naselja pograničnog dela severnobačkog područja, međutim, prema rečima meštana, taxisti konstantno vraćaju ilegalne migrante.