Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Nova traktorska prikolica, kao pomoć u praktičnoj nastavi u Kanjiži

2022.06.23
14:06
2022.06.23
16:40
Forrás
Pannon RTV
Mašinski park Školske ekonomije Poljoprivredno-tehničkog školskog centra „Besedeš Jožef" u Kanjiži, bogatiji je za jednu novu traktorsku prikolicu.

Kupovinu prikolice je u potpunosti podržao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu. Prikolica će u značajnoj meri doprineti kvalitetnoj praktičnoj nastavi, koja se u ovoj školi sprovodi. Ova srednja škola, inače, stalno učestvuje na konkursima nadležnog Pokrajinskog sekretarijata, tako da uvek mogu da nabavljaju novu opremu.

Robert Otot, zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu: „Ove godine smo raspisali konkurs sa ukupnim budžetom od 26 miliona dinara, a Srednja stručna škola „Bešedes Jožef" je uspešno konkurisala. Dobila je bespovratna sredstva u visini od 1,6 miliona dinara, i iz tih sredstava su mogli da kupe ovu prikolicu koja se nalazi iza nas. To je veoma važno, jer se u praktičnoj nastavi trudimo da našim učenicima obezbedimo najsavremeniju opremu, zbog toga što će u budućnosti poljoprivredni stručnjaci izaći upravo iza ovih školskih zidova."

traktor
prikolica
Kanjiža
Robert Otot
srednja škola

Najnovije

17:57, Frissítve: 18:35

I najizdržljiviji su stigli na cilj

Tokom vikenda šetalište pored Palića bilo je u znaku trka. U organizaciji Ultramaratonskog saveza Srbije i Ultramaraton kluba „Paligo Palus“ održan je 17. Međunarodni ultramaraton na Paliću.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

Sudar autobusa i automobila u Šapcu

Autobus koji je prevozio decu iz Futoga, koja su krenula na ekskurziji u Tršić, sudario se sa automobilom, rečeno je RTS-u u policiji. Kod desetoro dece i vodiča konstatovane su lakše telesne povrede u šabačkoj bolnici. Uhapšen je vozač automobila.

Moždano razmrdavanje u Bačkoj Topoli

Vojvođansko finale kviza „QuizNight“ na koji je došla 21 ekipa održano je u Bačkoj Topoli. Zabavna društvena igra sve je popularnija na našim prostorima.