Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Nova ulaganja u Bačkoj Topoli

2019-08-22
19:11
2019-08-22
19:46
Forrás
RTV Pannon
Ovih dana će se raspisati konkurs za javnu nabavku za izgradnju prečistača otpadnih voda u Bačkoj Topoli. Pokrajinska vlada ove godine podržava projekat sa preko 190 miliona dinara.

Skoro pet miliona dinara će se potrošiti na obnovu krovne konstrukcije Osnovne muzičke škole u Bačkoj Topoli. Izgradnja doma učenika takođe napreduje, osim toga otvoreno je dvadeset novih radnih mesta u fabrici „EM Commerc“, takođe zahvaljujući pokrajinskoj podršci. Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine i Igor Mirović, predsednik pokrajinske vlade boravili su danas u radnoj poseti Bačkoj Topoli. 

Fabrika nameštaja “EM Commerce” zapošljava sto radnika. Prethodnih godina uspeli su da povećaju broj zaposlenih. „Zahvaljujući pokrajinskom sufinansiranju kupili smo dve mašine i zaposlili 20 radnika. Pre toga smo primili takođe 20 radnika pomoću Fondacije Prosperitati. Znači mogli smo obezbediti 40 novih radnih mesta” - kaže Lajoš Đantar, direktor fabrike.

Sanaciju krova Osnovne muzičke škole Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje podržava sa 4 miliona 800 hiljada dinara. Ovo je najveća investicija u zgradu od kako je izgrađena pre celog jednog veka. „Dobili smo potpuno novi krov. Gradi se još jedna nova krovna konstrukcija, koja će omogućiti da se učenici mnogo bezbednije kreču po dvorištu” -  priča Roža Dioši, direktor škole.

Do kraja septembra će se završiti izgradnja doma učenika, gde će biti mesta za 107 srednjoškolaca. Puštanje u rad se planira od sledeće školske godine.

U Bačkoj Topoli ovih dana kreće i javna nabavka za izgradnju prečistača za preradu otpadnih voda. Gabor Kišlinder, gradonačelnik, Bačka Topola: „Raspisaćemo konkurs za prvu fazu, a u opisnom delu budžeta za sledeću godinu već je obezbeđeno 191 milion dinara.”

Prema rečima Igora Mirovića, predsednika pokrajinske vlade, vidljive su razlike između današnje Bačke Topole i grada od pre 5-10 godina: „Prethodne tri godine smo uložili znatna sredstva u osnovno i srednje obrazovanje, u industrijsku zonu, u kojoj trenutno rade četri fabrike, a u toku godine svoje pogone će otvoriti još dve kompanije.”

Ištvan Pastor je prilikom posete istakao da opština svojim građanima iz godine u godinu obezbeđuje sve bolje životne uslove: „Bačku Topolu sada vodi takva politička snaga, koju predstavljaju Savez Vojvođanskih Mađara i Spska napredna stranka, koji su dorasli zadatku, koji imaju svoju viziju, raspolažu energijom. Zato sam sa te strane sasvim siguran da se Bačka Topola nalazi na takvom razvojnom putu, koji će meštanima obezbediti uslove 21. veka.“

Bačka Topola
razvoj
prečistač
škola
Igor Mirović
Ištvan Pastor
pokrajinska vlada

Slične vesti

Najnovije

20:28

Teranje zime u Padeju

Veštice, mačke, Zoro, čak i Spajdermen priključili su teranju zime u nedelju. Mađarski kulturni klub "Takatš Rafael" organizovao je karnevalsku povorku, maškare sa kojom tradicionalno dočekuju proleće
15:33, Frissítve: 19:59

Poznati glasovi u Zenti

Mali broj budimpeštanskih pozorišta može se pohvaliti sa toliko poznatih sinhronih glasova, kao što je to slučaj sa Novim pozorištem. Njihova predstava "Ljudi glasovi" govori o toj profesiji.
16:47, Frissítve: 19:59

Festival kobasica u Belom Blatu

U banatskom selu je održan VII. Festival kobasica, koji je od jedne inicijative za oživljavanja tradicije svinjokolja, prerastao u jednu od najmasovnijih manifestacija u regionu.

Najčitanije

U Vojvodini prijavljena epidemija gripa

Od sutra do 21. februara obustava rada školskih i predškolskih ustanova a u Vojvodini zbog epidemije gripa - objavila je vest Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje na svom internet portalu.

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.