Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nova ulaganja u Gunarošu i Staroj Moravici

2020.10.07
20:10
Forrás
Pannon RTV
Obnovljen Civilni dom u Gunarošu će uskoro imati 200 mesta za udruženja i meštane ovog sela, dok se u Staroj Moravici popravlja vodovodna mreža.

Za lokalnu samoupravu Bačke Topole je izuzetno značajno da se svaka mesna zajednica razvija jednakim tempom. U gunaraškom Civilnom domu se proširuje zgrada, postavljaju se nov krov, prozori i vrata. Zimske praznike će lokalno stanovništvo i 12 organizacija dočekati u komotnim uslovima. Nakon ovih radova će se kapacitet objekta povećati sa 120 na 200 mesta. Vrednost projekta je 17 miliona dinara.

Predsednik saveta mesne zajednice Oto Čorba kaže da se jako raduju, jer je od ideje prošlo tri godine, otkako je mesna zajednica štedela te je uz pomoć lokalne samouprave, koja je pomogla sa 5 miliona dinara, rešila izgradnju i obovu, jer mesna zajednica sama to ne bi mogla da reši. Nadalje je u planu uređivanje dvorišta Civilnog doma, obnova trotoara te izgradnja multifunkcionalnog sportskog terena.

Za lokalnu samoupravu Bačke Topole je izuzetno važno da se sve mesne zajednice razvijaju u istom tempu. U Staroj Moravici se radi na osavremenjavanju vodovoda, azbestno-cementne cevi će biti zamenjene savremenim PVC cevima. Predsednik saveta mesne zajednice Stara Moravica Atila Šefer kaže da će glavne vodovodne cevi biti zamenjene u dve ulice i jednoj deonici treće ulice, što je 1.412 metara. Investiciju obezbeđuje budžet optine Bačka Topola iz sredstava namenjenih za razvoj Stare Moravice te sa pokrajinskog konkursa. Ova investicija teče u skladu sa dinamičnim planom, dodaje Šefer. Početkom novembra će se moći povezati na novu mrežu. Ukupna vrednost investicije je 8,3 miliona dinara.

Pannon RTV

Gradonačelnik Bačke Topole Adrian Satmari kaže da su u proteklom periodu probušili jedan bunar, čime se takođe osavremenjava vodovodna mreža, a da ubuduće planiraju da prošire i osavremene mrežu. U opštini Bačka Topola se inače radi na izgradnji i proširenju prečistača, kanalizacione mreže, a u planu su i izgradnje zatvorenih bazena, putne mreže te novih parkirališta. 

Gunaroš
Stara Moravica
ulaganja
Adrian Satmari

Najnovije

16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije