Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Nova vrata i prozori na zgradi vrtića „Duga" u Martonošu

2020.11.19
16:26
2020.11.19
16:44
Forrás
Pannon RTV
Investicija je realizovana u okviru saradnje Mesne zajednice Martonoš, bratskog grada Martonoša, Alđe, i lokalne samouprave Kanjiža.

Vrata i prozori na zgradi vrtića „Duga" u Martonošu su u potpunosti zamenjeni. Na objektu je zamenjeno gotovo 30 vrata i prozora. U realizaciji ove investicije je značajn doprinos dalo bratsko naselje Martonoša iz Mađarske, mesto Alđe, sa kojim već decenijama imaju dobru saradnju. Gergelj Horvat, predsednik Saveta, MZ Martonoš: „Naša saradnja sa mestom Alđe je veoma dobra, između ostalog i u kulturi. Dok nije postojao ovaj Kovid, oni su uvek bili ovde sa nama, a isto tako su i naša deca išla u Alđe, u kampove, u sve. Nažalost, ovaj Kovid se umešao i mi nismo mogli da idemo ove godine."

Pannon RTV/Molnár Ádám

U ovoj ustanovi u Martonošu, sa 41-im mališanom rade tri vaspitača. Valerija Kermeci, zamenica direktora, Predškolska ustanova „Naši biseri", Kanjiža: „Ovo je bilo vać jako-jako potrebno, jer su bili u lošem stanju, ali sada smo uspeli da sredinu u kojoj deca borave učinimo lepšom, i ne samo lepšom, već i funkcionalnijom."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Ukupna vrednost investicije je blizu milion dinara, od čega je 30 odsto obezbedio mesto Alđe, a drugi deo, dakle blizu 700 hiljada dinara, obezbedila je lokalna samouprava Kanjiže. Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža: „Lokalna samouprava opštine Kanjiža nastaviće, kako je to činila i predhodnih godina, da pridaje veliku važnost razvoju obrazovnih institucija. Trenutno ovde u Martonošu govorimo o poboljšanju energetske efikasnosti, jer smo zamenili prozore i ulazna vrata."

Nadležni su dodali da se među narednim planovima nalazi farbanje unutrašnjosti i spoljašnosti vrtića „Duga" u Martonošu.

Vrtić „Duga"
Martonoš

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.