Ugrás a tartalomra
Pixabay/Al3xanderD

Nove mere preventive u Mađarskoj

2020-09-18
20:23
2020-09-18
20:29
Forrás
MTI
Od ponedeljka, 21. septembra stupaju na snagu nove, već najavljene mere predostrožnosti u Mađarskoj.

Od ponedeljka biće obavezno nošenje zaštitne maske na odgovarajući način ne samo u sredstvima javnog prevoza i prodavnicama, već i u delovima prostora koji su otvoreni za javnost u tržnim centrima, bioskopima, pozorištima, muzejima, bibliotekama, u zdravstvenim i socijalnim ustanovama, objektima javnih službi i pošte.

Važna promena jeste i u tome da mora da se nosi isključivo zaštitna maska, a nije dovoljno samo šalom ili maramom prekriti usta. Nepridržavanje obaveznog nošenja maske biće sankcionisano oštrim kaznama.

Takođe od ponedeljka stupa na snagu i zvanična cena PCR testa, kao i ograničenje rada muzičkih i plesnih dešavanja, kao i ugostiteljskih i zabavnih objekata do 23 časa.

I dalje ostaje zabrana manifestacija koje okupljaju preko 500 osoba.

Od 1. oktobra na ulasku u obdaništa, škole i stručne ustanove biće obavezno merenje telesne temperature svim zaposlenima kao i svim polaznicima, deci i učenicima.

koronavirus
preventivne mere
Mađarska

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Susreti gljivara na Fruškoj gori

Gljivarsko društvo Novi Sad krenulo je danas u obilazak gljiva na Fruškoj gori. Ljubitelji prirode i gljivari imali su prilike da se upoznaju sa vrstama gljiva koje se nalaze u našem okruženju.