Ugrás a tartalomra
Tanjug/ Jaroslav Pap

Nove mere Vlade: poreske olakšice i mirovanje sudskih rokova

2020.03.20
20:15
Forrás
Pannon RTV
Vlada je donela odluke: neće se prinudno naplaćivati porez, zamrzavaju se rokovi za podnošenje žalbi kao i rokovi za izvršenje od 15. marta, ukida se participacija za lekove sa liste.

Na osnovu uredbe koja se tiče poreskih mera za vreme trajanja vanrednog stanja, a odnosi se na pravna i fizička lica, poljoprivrednike i preduzetnike koji imaju odobreno odlaganje plaćanja poreskog duga, Poreska uprava neće za vreme trajanja vanrednog stanja po službenoj dužnosti poništiti sporazum, odnosno ukinuti rešenje o odlaganju plaćanja dugovanog poreza  i neće radi naplate sprovoditi postupak prinudne naplate, pri čemu se u navedenom periodu ne obračunava kamata — saopštila je Vlada.

Vlada je takođe usvojila uredbu o mirovanju rokova u sudskim postupcima za vreme trajanja vanrednog stanja. Cilj uredbe je zaštita stranaka u parničnim i vanparničnim postupcima i zato rokovi za podnošenje žalbi i tužbi, kao i predlozi za pokretanje postupaka i rokovi za sprovođenje postupaka izvršenja i obezbeđenja, prestaju da teku za vreme trajanja vanrednog stanja od 15. marta 2020. godine.

Neće se naplaćivati ni participacija za lekove sa Liste lekova jer je Vlada odlučila da će se lekovi prepisani na recept izdavati zdravstvenim osiguranicima bez plaćanja fiksne participacije i to u periodu važenja odluke po kojoj je virus COVID-19 proglašen zaraznom bolešću.

koronavirus
vlada Srbije

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!