Ugrás a tartalomra
gázkazán, Október 10. Á.I.
Pannon RTV

Novi gasni kazan u osnovnoj školi „10. oktobar"

2017-10-11
09:12
Forrás
Pannon RTV
Osnovna škola „10. oktobar" obeležila je Dan škole, a nakon proslave predat je na upotrebu novi gasni kazan.

U prepunoj fiskulturnoj sali u osnovnoj školi „10. oktobar" u Subotici đaci su gostima pokazali šta su naučili proteklih sedmica. Martin Tomek, učenik škole kaže: „Recitovao sam Fudbalsku pesmu, a sa drugovima iz razreda prikazali smo jednu nemačku narodnu igru".

Nije proslavljen samo školski praznik, već je i novi kazan predat na upotrebu. Stari kazan škola koristi od 2001. godine. Od tada kazan je propao i vše puta je morao da se popravlja. „U više navrata obraćali smo se ministarstvima obrazovanja i pravde, pokrajinskom sekretarijatu, i sada je udovoljeno našoj molbi, a grad je garantovao za iznos, tako da smo dobili novi kazan u školi, kaže Gizela Romoć, direktorica škole „10. oktobar".

Škola za ovo uređenje dobila 1.450.000 dinara. Čaba Kern, direktor „Cim gasa" kaže: „Kazan ima sopstvenu kontrolu i upravljanje temperaturom, energetski je štedljiv, i upotreba  je komforna i bezbedna za školu. Pre 16 godina mi smo montirali i prethodni kazan i tada je to bila velika radost, a i sada me jako raduje što će škola u kontinuitetu moći da se koristi".

Sa novim kazanom troškovi grejanja trebali bi da budu manji i za 35 odsto, i prema proceni stručnjaka iz „Cim gasa" investicija će se otplatiti za pet godina.

Slične vesti

Najnovije

09:20, Frissítve: 09:25

Koliko je zdrava bebi hrana?

U hrani za bebe sadržaj šećera je previsok – oglasila se Svetska zdravstvena organizacija. SZO je zbog toga ne preporučuje bebama mlađim od šest meseci.

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.

Deponija kod Bikova reciklira sav otpad

Subotica je danas bila domaćin kampanje “EU zeleni dan”. Tim povodom je delegacija EU sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine Srbije obišla Regionalnu deponiju kod Bikova.