Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Novi gasni kazan u osnovnoj školi „10. oktobar"

2017.10.11
09:12
Forrás
Pannon RTV
Osnovna škola „10. oktobar" obeležila je Dan škole, a nakon proslave predat je na upotrebu novi gasni kazan.

U prepunoj fiskulturnoj sali u osnovnoj školi „10. oktobar" u Subotici đaci su gostima pokazali šta su naučili proteklih sedmica. Martin Tomek, učenik škole kaže: „Recitovao sam Fudbalsku pesmu, a sa drugovima iz razreda prikazali smo jednu nemačku narodnu igru".

Nije proslavljen samo školski praznik, već je i novi kazan predat na upotrebu. Stari kazan škola koristi od 2001. godine. Od tada kazan je propao i vše puta je morao da se popravlja. „U više navrata obraćali smo se ministarstvima obrazovanja i pravde, pokrajinskom sekretarijatu, i sada je udovoljeno našoj molbi, a grad je garantovao za iznos, tako da smo dobili novi kazan u školi, kaže Gizela Romoć, direktorica škole „10. oktobar".

Škola za ovo uređenje dobila 1.450.000 dinara. Čaba Kern, direktor „Cim gasa" kaže: „Kazan ima sopstvenu kontrolu i upravljanje temperaturom, energetski je štedljiv, i upotreba  je komforna i bezbedna za školu. Pre 16 godina mi smo montirali i prethodni kazan i tada je to bila velika radost, a i sada me jako raduje što će škola u kontinuitetu moći da se koristi".

Sa novim kazanom troškovi grejanja trebali bi da budu manji i za 35 odsto, i prema proceni stručnjaka iz „Cim gasa" investicija će se otplatiti za pet godina.

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!