Ugrás a tartalomra

Novi gasni kazan u osnovnoj školi „10. oktobar"

2017.10.11
09:12
Forrás
Pannon RTV
Osnovna škola „10. oktobar" obeležila je Dan škole, a nakon proslave predat je na upotrebu novi gasni kazan.

U prepunoj fiskulturnoj sali u osnovnoj školi „10. oktobar" u Subotici đaci su gostima pokazali šta su naučili proteklih sedmica. Martin Tomek, učenik škole kaže: „Recitovao sam Fudbalsku pesmu, a sa drugovima iz razreda prikazali smo jednu nemačku narodnu igru".

Nije proslavljen samo školski praznik, već je i novi kazan predat na upotrebu. Stari kazan škola koristi od 2001. godine. Od tada kazan je propao i vše puta je morao da se popravlja. „U više navrata obraćali smo se ministarstvima obrazovanja i pravde, pokrajinskom sekretarijatu, i sada je udovoljeno našoj molbi, a grad je garantovao za iznos, tako da smo dobili novi kazan u školi, kaže Gizela Romoć, direktorica škole „10. oktobar".

Škola za ovo uređenje dobila 1.450.000 dinara. Čaba Kern, direktor „Cim gasa" kaže: „Kazan ima sopstvenu kontrolu i upravljanje temperaturom, energetski je štedljiv, i upotreba  je komforna i bezbedna za školu. Pre 16 godina mi smo montirali i prethodni kazan i tada je to bila velika radost, a i sada me jako raduje što će škola u kontinuitetu moći da se koristi".

Sa novim kazanom troškovi grejanja trebali bi da budu manji i za 35 odsto, i prema proceni stručnjaka iz „Cim gasa" investicija će se otplatiti za pet godina.

Najnovije

15:13, Frissítve: 16:19

Takmičenje snažnih ljudi u Kanjiži

Svim takmičarima, koji su učestvovali na takmičenju u mrtvom dizanju pod nazivom Drugi Božićni kup, bila je potrebna sva snaga sa kojom raspolažu. To je treća vežba u takozvanom poverliftingu i bez sumnje najteža.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Zoltan Maga održao koncert u Bačkoj Topoli

Violinista je ovim nastupom u crkvi Pohođenja Bezgrešne Device Marije u Bačkoj Topoli odao počast Ištvanu Pastoru, nedavno preminulom predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara.