Ugrás a tartalomra
gázkazán, Október 10. Á.I.
Pannon RTV

Novi gasni kazan u osnovnoj školi „10. oktobar"

2017-10-11
09:12
Forrás
Pannon RTV
Osnovna škola „10. oktobar" obeležila je Dan škole, a nakon proslave predat je na upotrebu novi gasni kazan.

U prepunoj fiskulturnoj sali u osnovnoj školi „10. oktobar" u Subotici đaci su gostima pokazali šta su naučili proteklih sedmica. Martin Tomek, učenik škole kaže: „Recitovao sam Fudbalsku pesmu, a sa drugovima iz razreda prikazali smo jednu nemačku narodnu igru".

Nije proslavljen samo školski praznik, već je i novi kazan predat na upotrebu. Stari kazan škola koristi od 2001. godine. Od tada kazan je propao i vše puta je morao da se popravlja. „U više navrata obraćali smo se ministarstvima obrazovanja i pravde, pokrajinskom sekretarijatu, i sada je udovoljeno našoj molbi, a grad je garantovao za iznos, tako da smo dobili novi kazan u školi, kaže Gizela Romoć, direktorica škole „10. oktobar".

Škola za ovo uređenje dobila 1.450.000 dinara. Čaba Kern, direktor „Cim gasa" kaže: „Kazan ima sopstvenu kontrolu i upravljanje temperaturom, energetski je štedljiv, i upotreba  je komforna i bezbedna za školu. Pre 16 godina mi smo montirali i prethodni kazan i tada je to bila velika radost, a i sada me jako raduje što će škola u kontinuitetu moći da se koristi".

Sa novim kazanom troškovi grejanja trebali bi da budu manji i za 35 odsto, i prema proceni stručnjaka iz „Cim gasa" investicija će se otplatiti za pet godina.

Slične vesti

Najnovije

04:27, Frissítve: 17:16

Cvetna nedelja

Otpočinje Velika nedelja, poslednji dani velikog posta koji nas priprema za Uskrs. Na ovaj dan hrišćani se prisećaju ulaska Isusa Hrista u Jerusalim.

Najčitanije

Vučić: uvodimo nove mere

Predsednik Aleksandar Vučić saopštio: pooštrava se zabrana kretanja za vikend ali i kućni ljubimcima je vraćen termin za šetnju.

1171 zaraženih koronavirusom u Srbiji

Zaraza je dijagnostikovana kod 111 ljudi u jednom danu. Testirano je 637 osoba, od tog broja je kod 526 osoba test bio negativan. Dosad je ukupno kod 5008 osoba urađen test