Ugrás a tartalomra
gázkazán, Október 10. Á.I.
Pannon RTV

Novi gasni kazan u osnovnoj školi „10. oktobar"

2017-10-11
09:12
Forrás
Pannon RTV
Osnovna škola „10. oktobar" obeležila je Dan škole, a nakon proslave predat je na upotrebu novi gasni kazan.

U prepunoj fiskulturnoj sali u osnovnoj školi „10. oktobar" u Subotici đaci su gostima pokazali šta su naučili proteklih sedmica. Martin Tomek, učenik škole kaže: „Recitovao sam Fudbalsku pesmu, a sa drugovima iz razreda prikazali smo jednu nemačku narodnu igru".

Nije proslavljen samo školski praznik, već je i novi kazan predat na upotrebu. Stari kazan škola koristi od 2001. godine. Od tada kazan je propao i vše puta je morao da se popravlja. „U više navrata obraćali smo se ministarstvima obrazovanja i pravde, pokrajinskom sekretarijatu, i sada je udovoljeno našoj molbi, a grad je garantovao za iznos, tako da smo dobili novi kazan u školi, kaže Gizela Romoć, direktorica škole „10. oktobar".

Škola za ovo uređenje dobila 1.450.000 dinara. Čaba Kern, direktor „Cim gasa" kaže: „Kazan ima sopstvenu kontrolu i upravljanje temperaturom, energetski je štedljiv, i upotreba  je komforna i bezbedna za školu. Pre 16 godina mi smo montirali i prethodni kazan i tada je to bila velika radost, a i sada me jako raduje što će škola u kontinuitetu moći da se koristi".

Sa novim kazanom troškovi grejanja trebali bi da budu manji i za 35 odsto, i prema proceni stručnjaka iz „Cim gasa" investicija će se otplatiti za pet godina.

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.

Ponovo radi bazen na obali Tise u Kanjiži

Nakon pauze od dve sedmice, ponovo je početkom nedelje otvoren bazen pored Tise. Sve je više posetilaca koji dolaze da se rashlade, iskoriste dobro vreme, prijatnu vodi i uređeni deo.