Ugrás a tartalomra

Novi Itebej: Prosperitati Porodični dan

2017.08.12
13:21
2017.10.04
12:20

U okviru Dana sela juče je održan Prosperitati Porodični dan. Za decu su organizovane kreativne radionice, a za odrasle izložba poljoprivrednih mašina od strane lokalnih gazdinstava.A kép eltávolítva.

Izloženo je 60 poljoprivrednih mašina, koje su gazdinstva iz Novog Itebeja kupili posredstvom Fondacije Prosperitati. Imre Nađ, predsednik Upravnog odbora je naglasio da je za godinu i po skoro 7000 kandidata dobilo sredstva na konkursima: “U Novom Itebeju je u prvom krugu konkursa pobedilo 16, posle 26, na kraju 56 kandidata, gledajući samo poljoprivredne mašine. Možemo videti radosna lica, srećne ljude, koji pomoću ovih mašina mogu dalje napredovati u svom poslu.”

Ištvan Deneš je u prvom krugu konkurisao za dve mašine, u drugom za još jednu. Pre toga je imao samo pomoć roditelja: “Sada sa ovim novim mašinama će biti znatno bolje, vidite i sami. Novo je ipak novo. Kako kažu – hvali staro, koristi novo.”

Atila Juhas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede smatra da je pored državnog i pokrajinskog finansiranja veliki značaj podrške sa strane Fondacije Prosperitati: “Poljoprivrednici imaju poverenja i sad vide da ovo nije bajka ispričana u jednom krugu, nego jedna ozbiljna stvar, rezultat ozbiljnog rada.”

Ova podrška pruža mogućnost u jačanju porodičnih gazdinstava, gde često nije dovoljno samofinansiranje. Etel Vig: “U dva kruga smo dobili priključne mašine, oba znatno poboljšavaju pripremu setve i za nas su obe jako vredne.”

Prosperitati
Novi Itebej
izložba poljoprivrednih mašina

Najnovije

07:46

Uhapšen zbog droge i oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su sedamnaestogodišnjeg Subotičanina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.
16:14, Frissítve: 16:56

Raznovrsna ponuda na pijaci u Adi

Lepo voće, sveže povrće i široka ponuda dočekala je kupce u subotu ujutru na pijaci u Adi. Zahvaljujući gotovo letnjem vremenu, već od ranih jutarnjih sati ljudi su se okupljali oko prodavaca.

Najčitanije

Novi život “Fidelinke”

Investicije u jednu od najpoznatijih fabrika mlinske industrije – između ostalog i sa ovom temom bavi se emisija “Javni poslovi”.

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.