Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Novi koncertni klavir u Domu umetnosti u Kanjiži

2019-10-21
13:39
2019-10-21
17:34
Forrás
Pannon RTV
Novi klavir će doprineti poboljšanju kulturnog života opštine.

Dom umetnosti u Kanjiži protekle nedelje je dobio novi koncertni klavir. Isti je svečano predstavljen u okviru proslave Dana opštine, a kao prvi su na njemu zasvirali profesori lokalne Osnovne muzičke škole i Šoma Balaž-Piri, pobednik mađarskog takmičenja “Virtuozi” (Virtuózok), u svojoj uzrasnoj kategoriji.

„Za mene je sve počelo ovde. Kada dođem ovde, dolazim kući, i to mi pričinjava veliko zadovoljstvo. Smatram velikom privilegijom da sam među prvima imao priliku da sviram na ovom klaviru. Fantastičan je i uvek bi rado svirao na ovakvom instrumentu. Izvukao sam maksimum iz njega“, ističe mladi umetnik, koji je publiku očarao izvođenjem Betovenovih kompozicija.

Novi klavir će poboljšati kvalitet muzike, a doprineće i kvalitetnijem kulturnom životu opštine, rekao je predsednik Opštine Kanjiže, Robert Fejstamer.
„Sa novim klavirom smo uklonili sve prepreke da ovde dovedemo najkvalitetnije i najpoznatije umetnike. Oni će, siguran sam, mirnog srca moći da izvedu svoje kompozicije ovom instrumentu.“

Kanjiža je novi instrument nabavila zahvaljujući Ministarstvu za ljudske resurse iz Mađarske.
„Vlada Mađarske, Ministarstvo za ljudske resurse poklonilo je Kanjiži jedan divan klavir. Verujem da nema veće radosti od toga kada preko jednog sredstva kulture možemo da osetimo naše bratsvo“, rekao je Atila Petnehazi, poverenik ministra zaduže za mađarsko-mađarske odnose.

U sklopu svečanog programa proglašeni su i nagrađeni najbolji radovi pristigli na konkurse koji su raspisani povodom dana opštine.

klavir
koncertni klavir
Dom umetnosti
Kanjiža
Šoma Balaž-Piri

Slične vesti

Most

08:41, Frissítve: 08:47

Ámokfutás egy kínai iskolában

Tanulókat és iskolai dolgozókat sebesített meg egy biztonsági őr egy dél-kínai általános iskolában - közölte a helyi sajtó.

Najnovije

Népszerű

Najčitanije