Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Novi konkursi Fondacije Prosperitati

2019-11-22
13:28
Forrás
Pannon RTV
Fondacija Prosperitati danas otvorila tri nova konkursa. Dva se odnose na turističku oblast a jedna na tehnološki razvoj.

Ovo su danas najavili zamenik ministra Ministarstva spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Levente Mađar i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor. Očekuju se prijave zainteresovanih za razvijanje turizma. Pored toga, postojeće kompanije mogu konkurisati za tehnološki razvoj čiji je cilj povećanje produktivnosti putem istraživanja i tehnološkog razvoja. Na ovom događaju, Levente Mađar je naglasio da u narednim godinama u Vojvodini žele doprineti stvaranju turističke infrastrukture svetskog ranga. U planu je raspisivanje tendera za pomoć inovacijama i istraživačkog-razvoja, dodao je on. Ištvan Pastor se zahvalio Vladi Srbije i Mađarske na pokretanju programa ekonomskog razvoja pokrenutog 2016. godine. Zaključio je da je dosadašnji uspeh programa neupitan.

Fondacija Prosperitati
Levente Mađar
Ištvan Pastor

Slične vesti

Najnovije

19:53, Frissítve: 20:01

Preventivni pregledi za Palićane

Osim merenja visine krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i holesterola, zahvaljujući novom uređaju bilo je mogućnosti i za merenje procenta masti u telu, kao i gustine koštanog i mišićnog tkiva.

Najčitanije

Stiže Mikulaš!

Negde sutra ujutru, a negde već večeras stiže Mikulaš. Deca ga željno čekaju, da vide šta je doneo u lepo složene čizme ili cipelice. Brojni običaji vezuju se za Mikulaša (Svetog Nikolu).