Ugrás a tartalomra
Építik a körforgalmat
Pannon RTV/Gualtieri Nino

Novi kružni tok na putu od Novog Sada ka Temerinu

2019-04-07
14:21
2019-04-07
15:58
Forrás
RTV Pannon
Paralelno sa magistralnim putem 102 gradi se servisni put koji će povezati industrijske zone.

Investiciju vrednu 75 miliona dinara podržala je i Uprava za kapitalna ulaganja sa preko 52 miliona dinara.

A körforgalom helye

Opštinu preseca 12 kilometara dugačak put kojim dnevno u proseku prođe 12 hiljada vozila. Prema podacima Saveza za bezbednost saobraćaja lokalne samouprave, u dnevnim časovima najmanje 1.500 vozila saobraća na ovoj trasi. Stanovnici Temerina već decenijama čekaju izgradnju ove obilaznice. „Odrastao sam i stanovao sam na ovom delu puta i svedok sam velikog broja kamionskih nesreća. Na ovaj način mogu to da smanje, ovom obilaznicom mogu da utiču na to da se smanji broj velikih nesreća na teritoriji opštine" kaže Robert Kovač, Temerin.

Prema novim urbanističkom planovima naselja kružni tok koji se gradi omogućava i izgradnju obilaznice.

Dolgoznak a munkagépek

Duž puta koji povezuje Temerin i Novi Sad postoje tri velike industrijske zone. Prostori industrijskih zona 38, 39. i 8. trenutno stoje neiskorišćene. Bez pomoćnog, servisnog puta ulagači ne mogu da stignu do magistralne saobraćajnice.

Épül a szervizút is

Izgradnja kružnog toka i servisnog puta, odnosno servisne saobraćajnice koja vodi pored industrijskih zona biće u službi podsticanja lokalnog preduzetništva. Sada se gradi deonica u dužini od gotovo 700 metara, koja će povezati 20 hektara 38. i 39. industrijske zone sa magistranim putem. Ove parcele već su kupili investitori, ali se još čeka izgradnja puta ka 100 hektara osme zone. „Treba da naglasim da je izuzetan položaj 38. i 39. i 8. zone jer se nalaze samo na osam kilometara oa autoputa Novi Sad – Beograd, a svega od 12 do 15 kilometara od administrativnog centra Pokrajine" kaže Nikola Ember, potpredsednik opštine.

U najskorije vreme lokalne samouprava Temerina, Bečeja i Žablja zajedno će konkurisati za proširenje puta koji vodi ka Novom Sadu i izgradnji kružnog toka – dodao je potpredsednik opštine.

kružni tok
Novi Sad
Temerin

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.