Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Novi računari u srednjoj školi u Čoki

2020-12-03
15:18
2020-12-03
18:13
Forrás
Pannon RTV
Hemijsko-prehrambena srednja škola u Čoki bogatija je za 10 novih računara. Novi uređaji su već bili preko potrebni, jer su predhodni bili stari već više od 10 godina.

Đaci međutim nisu mogli dugo da ih koriste, jer su od početka nedelje ponovo prešli na onlajn nastavu. U školi se takođe odvija i praktična nastava, na kojoj učenici sada ne mogu prisustvovati.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Škola se i ove godine prijavila na konkurs Fondacije „Betlen Gabor". Ovoga puta su dobili milion i dvesta hiljada forinti. Od dobijenih sredstava kupljeno je 10 novih računara za jednu od učionica ove ustanove. Novi uređaji stavljeni su u funkciju sredinom novembra.

Računare, koje je škola dobila uz podršku Fondacije „Betlen Gabor", đaci nisu imali mnogo mogućnosti isprobaju, jer su dve nedelje nakon što su računari stigli, odnosno nakon što su instalirani, na državnom nivou se prešlo na digitalnu nastavu.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U školi postoje 4 smera, od kojih se kod tri odvija i praktična nastava. Jožef Bata, direktor ustanove, rekao je da đaci koji uče za frizera, u skladu sa merama, imaju pauzu u praktičnoj nastavi. Đaci na smerovima mesar i pekar, praktičnu obuku bi obavljali na spoljnim lokacijama, gde tokom njihovog boravka tamo važe pravila poslodavca, ali sada je i to stalo zbog epidemije: „Mi trenutno imamo taj problem da đački autobusi ne saobraćaju, i kao rezultat toga smo doneli odluku da i tim đacima pružimo onlajn nastavu, dakle ni oni ne odlaze na praksu. Praktičnu nastavu će i oni nadoknaditi u drugom polugodištu."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Direktor smatra da će biti potrebna ozbiljna organizacija, kako bi dodatne časove praktične nastave ugradili u raspored za drugo polugodište. Za sada još uvek ne znaju u kom obliku će đaci nadoknaditi propuštene ćasove, ali će se potruditi da do kraja školske godine završe propisano gradivo.

Čoka
srednja škola
računar
Fondacija Betlen Gabor

Najnovije

16:30

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.

Najčitanije