Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Novi stolovi za stolni tenis u holu Osnovne škole „Petefi Šandor" u Bečeju

2020.10.29
21:49
Forrás
Pannon RTV
Za sport koji je uspešan širom Vojvodine, istaknuti igrači stonog tenisa u Bečeju, pokušali su da sa učenicima zavole taj sport.

Potpuno novi stolovi za stolni tenis postavljeni su u holu Osnovne škole „Petefi Šandor" u Bečeju. Đaci su mogli da se upoznaju sa stonim tenisom u okviru projekta pod nazivom PEFISPORT.

Dva potpuno nova stola za stolni tenis svečano su predata na upotrebu u Osnovnoj školi „Petefi Šandor" u Bečeju, gde učenici od sada mogu da prebacuju lopticu preko stola i tokom velikih odmora. Reka Bezeg, juniorska šampionka Srbije, takođe je pohađala ovu školu. Reka Bezeg, trostruka juniorska šampionka Srbije u stonom tenisu, Bečej: „Nadam se da će neko dobiti volju da proba, jer bi to sada bilo zaista dobro, kada bi više ljudi počelo da igra stoni tenis."

Pannon RTV/Rácz László

Bečej se može pohvaliti sa mnogim uspešnim stonoteniserima. Pored trenera Dejana Zeremskog i Šandora Poljaka, Reka i paraolimpijska šampionka Borislava Perić Ranković, takođe su pokušali da podstaknu učenike na isprobaju ovaj sport. „Želim da bude što više ovakvih događaja i da škole prepoznaju prednosti sporta, ne samo na časovima fizičkog, nego i pored njih. Nadam se da će deca maksimalno iskoristiti ovu priliku i da će neki od njih zavoleti stoni tenis i priključiti se nekom klubu."

Ustanova će do decembra potrošiti blizu 2,5 miliona dinara konkursnih sredstava na različite projekte, od kojih je jedan PEFISPORT. Gabrijela Potrebić Težer, direktor, Osnovna škola „Petefi Šandor", Bečej: „U okviru PEFISPORT-a sada se ne možemo baviti masovnim sportom, jako želimo da razvijamo fudbal, rukomet i košarku, čim se sala za fizičko preda na upotrebu. Sada smo počeli sa plivanjem, dva puta nedeljno, otkrivamo plivačke talente, stoni tenis, šah, sve što možemo da radimo tokom velikih odmora i na aktivnostima nakon časova za negovanje talenata."

Stolove za stoni tenis škola je kupila uz podršku pokrajinskog sekretarijata za sport.

stoni tenis
pingpong
Bečej
škola

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Peti svetski susret Oromčana

Organizatori su pripremili šarolike programe za peti Svetski susret Oromčana održanog u subotu popodne, a za koji je vladalo veliko interesovanje.

Migranti preplavili i šumu u Martonošu

Migrante su pre nekoliko dana pokupili iz Horgoša, a pre tri nedelje iz Martonoša. Vlast redovno proverava naselja pograničnog dela severnobačkog područja, međutim, prema rečima meštana, taxisti konstantno vraćaju ilegalne migrante.