Ugrás a tartalomra

Novih 21 kilometar gasovodne mreže ove godine u Subotici

2023.01.25
15:11
Forrás
Pannon RTV
Ove godine nastavljaju se proširenja gasovodne mreže u Subotici i nova domaćinstva moći će da se priključe na mrežu – rekla je Timea Horvat u jutarnjem programu Subotičkog mađarskog radija.

Direktorica JP „Suboticagas“ navela je: u ovogodišnjem programu planirano je proširenje mreže za 21 kilometar. Na teritoriji mesne zajednice Šupljak biće izgrađeno 14 kilometara mreže, na Makovoj Sedmici 5,4 kilometra, u naselju Mali Radanovac proširenje će iznositi kilometar u zoni oko nekadašnjih kasarni. Osim toga, u planu su manja proširenja u mesnoj zajednici Novo Selo i na Paliću.

Timea Horvat je naglasila da u pojedinim ulicama već postoji izgrađena gasovodna mreža, ali su sami stanari tražili proširenje. Izvođački radovi planirani su za početak aprila.

Gasovodna mreža u Subotici trenutno ima 12 hiljada korisnika, od toga je više od 10 hiljada privatnih domaćinstava, a nešto preko 1.600 su industrijski potrošači.

 

Subotica
gas
gasovod
gasovodna mreža
Timea Horvat
Šupljak

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.