Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Novih 21 kilometar gasovodne mreže ove godine u Subotici

2023.01.25
15:11
Forrás
Pannon RTV
Ove godine nastavljaju se proširenja gasovodne mreže u Subotici i nova domaćinstva moći će da se priključe na mrežu – rekla je Timea Horvat u jutarnjem programu Subotičkog mađarskog radija.

Direktorica JP „Suboticagas“ navela je: u ovogodišnjem programu planirano je proširenje mreže za 21 kilometar. Na teritoriji mesne zajednice Šupljak biće izgrađeno 14 kilometara mreže, na Makovoj Sedmici 5,4 kilometra, u naselju Mali Radanovac proširenje će iznositi kilometar u zoni oko nekadašnjih kasarni. Osim toga, u planu su manja proširenja u mesnoj zajednici Novo Selo i na Paliću.

Timea Horvat je naglasila da u pojedinim ulicama već postoji izgrađena gasovodna mreža, ali su sami stanari tražili proširenje. Izvođački radovi planirani su za početak aprila.

Gasovodna mreža u Subotici trenutno ima 12 hiljada korisnika, od toga je više od 10 hiljada privatnih domaćinstava, a nešto preko 1.600 su industrijski potrošači.

 

Subotica
gas
gasovod
gasovodna mreža
Timea Horvat
Šupljak

Najnovije

15:27, Frissítve: 17:13

Svetski dan bez duvana

Dnevno od raka pluća u Srbiji umire 13 ljudi, a 90 odsto njih su pušači. Danas se obeležava Svetski dan bez duvana. Srbija se po broju pušača nalazi na petom mestu u Evropi.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

10. Kanjiški dani vina

Kanjiški dani vina obeležavaju ove godine značajan jubilej. Manifestacija se ovog vikenda po deseti put organizuje u Kanjiži, koju je već u petak uveče posetilo više stotina ljudi.