Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Novogodišnjem dočeku na otvorenom pogodovaće i blago vreme

2021.12.26
14:04
2021.12.26
16:31
Forrás
Pannon RTV
Za novogodišnje praznike očekuje nas prolećno vreme. Poslednjeg dana ove godine temperatura će se približiti rekordnoj, sa prijatnim sunčanim vremenom. To ide u prilog dočeku na otvorenom.

Do novogodišnjih praznika možemo da računamo na promenljivo vreme, što nam pokazuje i poledica koja nas je okovala. Početkom naredne sedmice na našem prostoru preovladavaće zimsko vreme. U ponedeljak ledena kiša će i dalje da otežava saobraćaj. Meteorolozi skreću pažnju na ledenu kišu i poledicu. Kiša koja pada na putevima stvara ledenu pokoricu, zbog toga postoji opasnost od klizanja. U izveštaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda stoji da će ledena kiša biti prisutna pre svega na području Bačke i Banata, te je ovde i najveća opasnost od leda u saobraćaju ne samo motornih vozila, već i u kretanju pešaka. Zaleđena kiša će danas, kao i sutra ujutru i pre podne otežavati naš život. Temperatura će se tokom noći spustiti na minus 1 ili minus 2 stepena. Sneg se ne očekuje, a od utorka popodne prestaće padavine.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

„U nastavku će biti mnogo povoljnije vreme, dakle u narednim danima vreme će se stabilizovati i popustiti. U utorak je moguće da bude i pet stepeni, i biće nešto toplije od višegodišnjeg proseka. Nakon toga ponovo dolazi jedan slab hladni front, ali on sada neće doneti zahlađenje, već će pomalo dalje zagrevati temperaturu, te se mogu očekivati nagli pljuskovi. U četvrtak nailazi mediteranski ciklon, ali će on nesumnjivo ka nama doneti mnogo manje vazdušnih strujanja. Temperatura od četvrtka može biti i između 8 i 10 stepeni" kaže Geza Kovač, istraživač klime iz Subotice.

Prema najavama kraj godine doneće prolećno vreme, značajno otopljenje, te se mogu očekivati i temperature do 13 i 14 stepeni. Blago vreme bez padavina dobra je vest za one koji žele da 2022. godinu dočekaju pod vedrim nebom.

Dugotrajna prognoza ukazuje na to da se nećemo smrzavati prvih dana 2022. godine. Ukoliko se možemo osloniti na prognoze meteorologa, onda će se prva tri dana januara, maksimalna temperatura na našem prostoru kretati oko 10-tog podeoka.

doček
nova godina
otvoreno
vreme

Najnovije

15:17, Frissítve: 15:27

Počela 26. Letnja akademija pedagoga

Ove godine se po 26. put organizuje Letnja akademija u Subotici, najveća međunarodna obuka za pedagoge na mađarskom jeziku u regiji, sa 120 učesnika i 28 domaćih predavača i predavača iz Mađarske.

Najčitanije

Peti svetski susret Oromčana

Organizatori su pripremili šarolike programe za peti Svetski susret Oromčana održanog u subotu popodne, a za koji je vladalo veliko interesovanje.

Migranti preplavili i šumu u Martonošu

Migrante su pre nekoliko dana pokupili iz Horgoša, a pre tri nedelje iz Martonoša. Vlast redovno proverava naselja pograničnog dela severnobačkog područja, međutim, prema rečima meštana, taxisti konstantno vraćaju ilegalne migrante.