Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Novogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestra

2021.12.27
13:07
2021.12.27
17:25
Forrás
Pannon RTV
U Velikoj većnici Gradske kuće izvedena su dela Johana Štrausa, Žorža Bizea i drugih velikih kompozitora.

Subotički simfonijski orkestar po sedmi put je održao Novogodišnji koncert. Novogodišnji koncert je u skladu sa prilikom završen valcerom „Na lepom plavom Dunavu". Na koncertu su osim Subotičkog simfonijskog orkestra koji broji 49 članova nastupili i Jelena Končar, mecosopran i violinistkinja Viktorija Kurina.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Programi kojima se opraštamo od 2021. godine otpočeli su već drugog božićnog dana u Subotici. Ljubitelji klasične muzike u nedelju uveče mogli su da uživaju u gala koncertu Subotičkog simfonijskog orkestra. Izabela Nađ je prvi put imala priliku da učestvuje na tradicionalnom novogodišnjem koncertu. „Čitavog života mi je bila želja da učestvujem na jednom ovakvom koncertu, i do sada nikada za to nisam imala prilike."

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Za novogodišnji koncert Subotički simfonijski orkestar pred publikom je nastupio u punom sastavu – rekao je Miloš Nikolić. Koncertmajstor na sinoćnjem nastupu govorio je i o planovima za narednu godinu. „Naš naredni koncert će biti u februaru, marta već idemo u Sloveniju. Nakon toga dolazi Svetski dan muzike. Imamo pet sigurnih koncerata, i nekako se uzdamo u to da ćemo imati i šesti."

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Na tradicionalnom novogodišnjem koncertu održanom u Velikoj većnici Gradske kuće pod rukovodstvom dirigenta Dejana Savića  Subotički simfonijski orkestar predstavio se atraktivnim programom, bogatim i ispunjenim zvukom. Čuveni srpski dirigent tokom svoje karijere već je više puta vodio horove u starim zdanjima, ali po prvi put Subotički simfonijski orkestar. „Čudesno se osećam u ovoj božanstvenoj sali u kojoj sam već nastupao, ni ne smem da kažem pre nekoliko decenija, sa horovima. Ovo je pravo bogatstvo. Jedan ovakav grad u ovoj državi, ovakva Gradska kuća i sa ovakvom svečanom salom. Onda imamo i jedan program koji potpuno priliči ovom prostoru, baroknom stilu, i ovim vremenima. Naravno da je ogromna čast da po prvi put mogu da nastupim sa Subotičkim simfonijskim orkestrom."

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Osim odličnog zvuka nastup Subotičkog simfonijskog orkestra obeležila je i fantastična energija na koncertu.

koncert
Subotički simfonijski orkestar
Novogodišnji koncert

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.