Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ Darko Vojinovic

Novorođeni Hrist svojom svetlošću otklanja strah iz nas

2022.01.07
12:43
2022.01.07
16:47
Forrás
Pannon RTV
Najveća opasnost se rađa od straha u nama, a novorođeni Hrist svojom svetlošću otklanja iz nas ovaj strah, jer u pravoj ljubavi nema straha, a ko se boji, nije ispunjen ljubavlju.

Samo ova ljubav može da okonča tuga i usamljenost koja vlada u našem svetu – rekao je patrijarh srpski Porfirije u Božićnoj poslanici. Poglavar je sa radošću praznika pozdravio sve pravoslavne vernike, posebno se zahvalio lekarima i zdravstvenim radnicima, a bolesnima je poželeo brz oporavak i poručio im je da se ne plaše nego da veruju u Boga, koji će im pomoći u teškim vremenima. Porfirije je pozvao vernike da poštuju slobodu jedni drugih, jer je sloboda jedan od najvećih Božijih darova. 

Tanjug/AP Photo/ Darko Vojinovic

Patrijarh srpski Porfirije: "Ali isto tako ona podseća sve i svakoga na izbegavanje isključivosti i poštovanje ljudske slobode kao najuzvišenijeg i najvrednijeg božjeg dara danog čoveku. Imajući na umu poziv apostola Pavla: stojte dakle čvrsto u slobodi kojem nas Hristos oslobodi i ne dajte da se opet u jaram ropstva uhvatite. Ostanimo slobodni, ali ništa manje odgovorni čuvajući i druge i sebe."

Hrist
Hrist
bozic
božić
Porfirije

Najnovije

16:58, Frissítve: 19:50

U Srbiji opada uzgoj ribe

U poslednjih osam godina samo se proizvodnja šarana prepolovila. Slična je situacija i s ribljim fondom Tise. Na delu toka reke Tise kod Kanjiže takođe je malo šarana, a oni koji se mogu naći u reci, su pušteni u vodu u Mađarskoj.

Najčitanije

Igra strpljenja na graničnim prelazima može da počne

Već u ranim popodnevnim časovima, svi oni koji su hteli da pređu u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu, morali su da čekaju dva i po sata. Ali i na manjim prelazima se čekalo od sat i po do dva sata.

Obilazak visokoškolskih ustanova u Subotici

Danas je organizovan obilazak fakulteta za đake trećih razreda srednjih škola u okviru složenog programa stipendiranja Mađarskog nacionalnog saveta. Sada su vojvođanski mađarski đaci posetili fakultete i visoke škole u Subotici i Novom Sadu.