Ugrás a tartalomra

Novosadski Hotel „Queen” renoviran uz podršku Mađarske

2022.09.22
16:07
2022.09.22
18:07
Forrás
Pannon RTV
U Novom Sadu je predat na upotrebu Hotel „Queen", kao veoma značajno ulaganje u turizam. Investiciju je Vlada Mađarske, preko Fondacije „Prosperitati", podržala sa više od 43 miliona dinara.

Ovaj luksuzni hotel u Novom Sadu završen je za 2 i po godine, nosi naziv „Queen", a nalazi se u samom srcu grada. Hotelom će upravljati Veronika Nađ.

Šandor Nađ, vlasnik Hotela „Queen": „Nadam se da ćemo ostvariti naš cilj, zbog kojeg smo i realizovali ovu investiciju. Naš cilj je bio da stvorimo siguran život za Veronikinu porodicu, koja nije mala, jer Veronika ima petoro dece, i to ovde u njenom zavičaju, u Vojvodini, u Novom Sadu."

Proslavljamo prve velike korake napravljene u turizmu - naglasio je Balint Juhas, upravitelj Fondacije „Prosperitati". „Priznali smo pre nekoliko godina da je program ekonomskog razvoja jedna uspešna priča, ali još uvek imamo dug u turizmu. Počeli smo to da smanjujemo malim koracima, a sada smo već došli do tačke kada možemo sa velikim uspehom da najavljujemo i velike korake. Sada već možemo da prikažemo jednu veliku turističku ponudu."

Ovaj preduzetnički poduhvat će sigurno imati veliki uspeh - istakao je Ištvan Pastor, predsednik SVM-a, na otvaranju hotela. „Ovaj dan govori o tome kako možemo da pokažemo svoje postojanje i sami sebe. Kako možemo da pokažemo energiju koju nosimo u sebi, kako da povratimo prostore koji su nekada bili naši. Kako možemo da unesemo nove, moderne sadržaje u zgrade koje su uništene poslednjih decenija i kako možemo da dokažemo da za to nisu sposobni samo drugi, već i mi."

Koliko duboko verujemo u ono što radimo potvrđuje i činjenica da smo ovde na primopredaji jednog hotela u trenutku kada u Evropi besni rat, i to sve većih razmera, i kada je evidentno da se suočavamo sa ekonomskom krizom u regionu – naglasio je Levente Mađar, zamenik ministra spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske.

Da to nije tako, povukli bismo ručnu kočnicu i rekli da nećemo nastaviti dalje pod ovim okolnostima. Možda još od Drugog svetskog rata nisu postojale takve opasnosti kakve sada prete Evropi. Ali nismo to uradili, već smo rekli da sa velikom odlučnošću idemo napred, na putu kojim smo krenuli pre sedam godina."

Hotel prve goste očekuje od sredine oktobra. U dvadeset jednoj sobi mogu da pruže smeštaj za 60-80 osoba.

Novi Sad
hotel
renoviranje

Slične vesti

Najnovije

18:17, Frissítve: 19:07

Škola rvanja otvorena u Pačiru

Veliko interesovanje vladalo je među učenicima lokalne škole. Pod okriljem Vojvođanske rvačke akademije otvoreno je već devet klubova, zajedno sa ovim u Pačiru, a nastaviće sa okupljanjem članova i otvaranjem škola rvanja.
14:41, Frissítve: 17:11

Piano fest u Subotici

U periodu od 1. do 7. decembra u Subotici će u okviru Piano festa biti održano šest koncerata i majstorski kurs koji već godinama beleži veliki uspeh.

Najčitanije

U Adorjanu niko nije ostao gladan

Na Međunarodni festival hurki i kobasice u Adorjan je danas pre podne stiglo više od 100 ekipa iz Vojvodine, ali i iz Slovačke, Erdelja i Mađarske.