Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Novosadski noćni bazar

2017.12.09
21:41
Forrás
Pannon RTV
Treći Novosadski noćni bazar održan je na Spensu u petak uveče od 18 do 24 časova, interesovanje je premašilo sva očekivanja.

Nakon škole i posla može uslediti kupovina i večera, te su stari i mladi podjednako preplavili Novosadski noćni bazar.
Anita Batori iz Novog Sada tvrdi da je interesantno, ima lepih ukrasa i predmeta, puno specijaliteta. Čila Požar, takođe novosađanka smatra da je dobro što je vašar podeljen na dva dela, u jednom delu je gastronomski deo, u drugom su izloženi radovi i ukrasni predmeti.

Broj izlagača je preko 300, proizvođači, umetnici i  kreativci su nudili ručne radove, rukotvorine, moderna umetnička dela i gastronomske sprecijalitete. Šara Keler, izlagač iz Ade treći put učestvuje na noćnom bazaru, prvi put je bila na Ribljoj pijaci i veoma je zadovoljna organizacijom i prodajom. Kaže da su ljudi u velikim gradovima željni domaćih proizvoda.
Marta Sabo iz Budisave voli raditi ručne radove, članica je sekcije za ručne radove kulturnog centra Petefi Šandor, ovde je donela svoje radove na prodaju.

Prvenstveni zadatak Novosadskog noćnog bazara je podrška zanatlijama, malim preduzetnicima, udruženjima i entuzijastima i pružiti im priliku da se predstave kupcima.

Ivana Jovičić, organizatorka Novosadskog noćnog bazara: “Veoma smo zadovoljni, isti su izlagači, uvek nam se vrate. 80 odsto njih je nastupilo na prva dva bazara, naravno imamo i nove izlagače. Takođe je važno napomenuti da nisu svi posetioci iz Novog Sada, ima ih iz okolnih mesta, čak iz Beograda i Subotice dođu da uživaju u dobrom raspoloženju bazara.”

Gostima su organizovani dečji programi, razne kreativne radionice i humanitarne akcije.

novosadski
noćni bazar

Najnovije

12:18

Adventski vašar u Kanjiži

U Kanjiži, na gradskom trgu, je počeo u petak poslepodne dvodnevni adventski vašar obogaćen božićnom muzikom, ukrasima i mirisima. Organizatori su pripremili bogati i šaroliki program za sve uzraste.
10:49

Predstavljen najnoviji roman Ildike Lovaš

U pozorištu “Kostolanji Deže” u Subotici u okviru programskog serijala “Dezireov tramvaj” je predstavljen najnoviji roman Ildike Lovaš pod naslovom “Lepe Amalije”. Roman je objavljen od strane Izdavačkog zavoda “Forum”.
17:33, Frissítve: 17:44

Testiranje na HIV je anonimno i besplatno

U Srbiji živi 3.200 osoba zaraženih HIV-om, a pretpostavlja se da nezvanično ima još oko 600 zaraženih - rečeno je na konferenciji za novinare održanoj povodom Svetskog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a u Subotici.

Najčitanije

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.