Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Novosadski sajam je prilika za uspostavljanje saradnje i razmenu iskustava

2022.05.21
17:57
Forrás
Pannon RTV
Trenutno je robna razmena poljoprivrednih proizvoda jedna od onih koje se najdinamičnije razvijaju u saradnji Srbije i Mađarske, kaže rukovodilac CED Srednje-evropska mreža za ekonomski razvoj.

Novosadski sajam je izuzetna prilika za uspostavljanje saradnje kao i razmene iskustava unutar ove grane.

Preduzeće CED Srednje-evropska mreža za ekonomski razvoj na najznačajniju agrarnu manifestaciju u regionu došla je sa 24 preduzetnika koja žele ovde da popularišu svoje proizvode, kao i da se pojave na novom tržištu – istakao je rukovodilac Peter Škapinjec.

„Trenutno je robna razmena poljoprivrednih proizvoda jedna od onih koji se najdinamičnije razvijaju u srpsko-mađarskoj saradnji i to bi želeli još da uvećamo. Na žalost, ovo je nemiran period na tržištu, zahvaljujući ratnim aktivnostima u našem susedstvu, koje pogađaju dve zemlje koje su značajni izvoznici u poljoprivredi. Svako sa strepnjom prati berze, i kuda se kreću cene, i kakva će biti cena žitarica naredne ili ove godine, kuda idu cene i u ovom periodu je potrebna snažnija komunkacija između proizvođača i otkupljivača, između firmi koje opslužuju različitim proizvodima, kako bi brzo mogli da reaguju na ove izazove tržišta. Za sve to je ovaj poljoprivredni sajam izuzetna prilika" kaže Peter Škapinjec, rukovodilac preduzeća CED Srednje-evropska mreža za ekonomski razvoj.

Novosadski sajam
Novi Sad
Peter Škapinjec
poljoprivreda
CED

Najnovije

16:18, Frissítve: 20:20

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75 godina

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75. godišnjicu. Povodom ovog jubileja predat je na korišćenje novi teren sa veštačkom travom i sistem za navodnjavanje glavnog terena. Klub je za sve zainteresovane organizovao porodični dan i prijateljsku utakmicu.

Najčitanije

Tradicionalna trka magaraca u Svetićevu

U Svetićevu u opštini Bačka Topola je održana trka magaraca. Ovaj događaj je bio obogaćen s nekoliko propratnih programa, kulinarskim takmičenjima, takmičenju u obaranju ruku u ženskoj i muškoj kategoriji i takmičenju u ispijanju piva.