Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Novosadski vrtići dobili podršku MNS

2018.02.07
20:34
2018.02.08
00:56
Forrás
Pannon RTV
Mađarski nacionalni savet razdelio je knjige i igračke vrtićima na mađarskom jeziku u Novom Sadu.

U vrtiću Maslačak postoje dve grupe na mađarskom jeziku, a nove igračke će uvelike da pomognu razvoj aktivnosti u negovanju maternjeg jezika, poznavanje prirode i matematiku – kažu vaspitačice.

Vaspitačica Violeta Erdelji kaže da se radi uglavnom o knjigama na mađarskom, a književnost im jako mnogo znači jer u Novom Sadu ima jako malo književnosti za decu, koja je potrebna na dnevnom nivou.

Ćošak za igranje sadrži didaktička i razvojna sredstva te igračke. Melinda Ladišić, član Mađarskog nacionalnog saveta kaže da paketi sadrže knjige na mađarskom i igračke koje će pomoći negovanje tradicije i jezika te će malo olakšati rad vaspitačicama. Naravno, cilj je i da se deci pruži radost, da vide nešto novo i da se bave novim stvarima.

U Novom Sadu postoji osam grupa na mađarskom jeziku i svaka će dobiti ovakav kutak za igranje – naglasio je Đula Kiš, predstavnik lokalne samouprave Novog Sada, član Saveza vojvođanskih Mađara. On je dodao da postojala velika potreba za ovim sredstvima, koja se u Srbiji ne mogu nabaviti. Đula Kiš je rekao da su sada ostvarili podršku u svim sferama obrazovanja, a i ubuduće se može računati na dalju podršku.

novosadski
MNS

Najnovije

Najčitanije

U sudaru u Kanjiži izgoreo automobil

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas prepodne u Kanjiži. Jedno vozilo je zahvatio požar, a drugo je sletelo u jarak. Za sada nema informacija o povređenima.