Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Novosadski Winter Fest među najboljih dvadeset

2019-12-03
19:24
Forrás
Pannon RTV
Blizu 50 izlagača očekuje u prazničnom periodu kupce na Trgu slobode u Novom Sadu. Ova godina je posebno važna, jer je Winter Fest ušao među dvadeset najboljih božićnih vašara u Evropi.

Nema božića bez kuvanog vina, kao ni zimskog vašara. Winter Fest u Novom Sadu organizovan je ove godine četvrti put. Pored kuvanog vina, prodavci su spremili domaće proizvode, izložbu rukotvorina, slatkiše i kolač na žaru (kurtoš kolač). Jadranka Kočiš je kolač na žaru prvi put videla na vašaru u Srbobranu. U Mađarskoj je naučila kako se pravi ovaj speijalitet. Ona kaže: „Porodica Kočiš pravi kolač na žaru već 10 godina. Potiče iz Transilvanije, na prostoru Rumunije, gde žive Mađari."

Sofija Protić svake godine posećuje vašar. Pre svega kupuje med: „Mi volimo da dođemo ovde. Prijatno je. Dolaze praznici, zaista je lepo. "

Jedna od atrakcija je jelka koja peva. Ovde nastupaju dečji horovi i mladi talenti iz cele Vojvodine. Organizatorka Jela Krivokapić je naglasila: „Svaki dan od 18 časova, kod jelke koja peva, nastupaju horovi iz cele Vojvodine. Oni pevaju na više od deset različitih jezika, između ostalih srpski, mađarski, slovački i rusinski. U četvrtak, petak i subotu od 19 časova, posle hora, nastupaju lokalni bendovi. "

Manifestacija će biti otvorena do 30. decembra, svaki dan od 9 do 21 čas.

Winter Fest
Novi Sad

Slične vesti

Najnovije

21:39, Frissítve: 21:45

Dan opštine Ada

1835. godine gradu su dodelili dozvolu za održavanje slobodnog vašara, i kao rezultat toga, naselje i zanatska industrija su postigle ogroman napredak.

Najčitanije