Ugrás a tartalomra

O bezbednosti u saobraćaju, opasnostima od droge i alkohola u osnovnim školama

2017.08.27
19:18
Uskoro počinje nova školska godina. Od prvog septembra se uvodi novi predmet u nastavni program 4. i 6. razreda osnovne škole.

Đaci će između ostalog učiti o bezbednosti u saobraćaju,  krijumčarenju ljudi, opasnostima od droge i alkohola – rekao je Vladimir Rebić. Direktor policije je dodao, da će predavanja držati iskusni, odnosno policajci u penziji, mesečno jednom. Za ovaj vid obrazovanja  je obučeno 1300 osoba.

Vladimir Rebić, direktor srpske policije. “Na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, sa Ministarstvom Prosvete smo u junu potpisali sporazum po kome će se realizovati ovaj projekat. Na osnovu toga od 1. septembra u narednoj školskoj godini će se jednom mesečno na časovima razredne starešine u osam termina podizati svest đaka 4. i 6. razreda o bezbednom saobraćaju, prisustvu policije u lokalnim zajednicama, kao i o zloupotrebi interneta. Pored toga će se obrađivati teme o opasnostima od droge i alkohola.”

alkohol
bezbednosti u saobraćaju
direktor srpske policije
droga
predmeti
Vladimir Rebić

Najnovije

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.