Ugrás a tartalomra

O eventualnom zatvaranju škola ne odlučuje Ministarstvo prosvete već Krizni štab

2020-10-14
16:29
2020-10-14
16:45
Forrás
Pannon RTV
Neće Ministarstvo prosvete odlučivati o tome da li će škole zatvoriti ili ne, to treba da bude predlog Kriznog štaba - rekla je Anamarija Viček.

Republička poslanica Saveza vojvođanskih Mađara je u programu Subotičkog mađarskog radija rekala da se u školama trenutno poštuju sve mere, koje je doneo Krizni štab, kao što je upotreba maski, redovne dezinfekcija i držanje distance.

Anamarija Viček je takođe istakla da, ako se škole ponovo zatvore - što trenutno nije planirano – već su pripremljeni i za to: „Mađarski nacionalni savet neprekidno snima lekcije, koje će biti dostupne iz najvažnijih predmeta. Ta aktivnost se odvija zajedno sa  televizijom Panon,  i već sada imamo na raspolaganju više stotina časova. U svakom trenutku, ako pređemo na nastavu na daljinu, ove lekcije će biti dostupne za obrazovanje na mađarskom jeziku."

škola
zatvaranje
epidemija
Ministarstvo prosvete
krizni štab
odluka

Najnovije

19:37

Božićni vašar knjiga u Horgošu

U horgoškoj biblioteci organizovan je Božićni vašar knjiga, na kome su zainteresovani mogli da biraju između blizu 100 knjiga. Mnogi su za predstojeće praznike kupovali knjige za svoje najmilije.
18:07, Frissítve: 18:48

Zajedno za Oliverovo izlečenje

Širom sveta postoje dobronamerni ljudi, koji žele da pomognu Oliveru Palu Gajodiju iz Bajmoka, koji svojim donacijama pomažu u tome da dečak, koji će uskoro napuniti jednu godinu, dobije ono što mu je najpotrebnije: tretman genske terapije.

Najčitanije

Tragedija kod Bajmoka

Putnički automobil i voz sudarali su se jutros oko osam časova kod Bajmoka. U nesreći život je izgubila S.U. stara 31 godinu, iz Kikinde. Prilikom uviđaja nadležni su zatekli podignutu rampu.

Ilegalni migranti prevezeni iz opštine Novi Kneževac

Jutros su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova prevezli oko 450 migranata iz opštine Novi Kneževac. Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, migranti su smešteni u za to određene prihvatne centre.