Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

O razvojnim planovima u Bačkoj Topoli

2021.04.15
19:27
2021.04.15
19:43
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Sofić je razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave Bačka Topola, između ostalog, o razvojnim planovima opštine i potencijalima lokalne samouprave.
Pannon RTV/Huszár Dániel

Pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu primio je Adrian Satmari, predsednik opštine Bačka Topola i Gabor Kišlinder, zamenik predsednika opštine.

Lokalna samouprava Bačka Topola uspešno koristi konkursna sredstva - istakao je Adrian Satmari, predsednik opštine Bačka Topola.

"Zahvaljujući konkursnim sredstvima, može se izgraditi u Bačkoj Topoli prečistač otpadnih voda, isto tako ćemo pomoću konkursnih sredstava rekonstruisati zgradu nekadašnjeg hotela, a autokamp uz obalu jezera, je takođe izgrađen od konkursnih sredstava."

Pannon RTV/Huszár Dániel

Razgovori su omogućili da se pokrajinski sekretarijat upozna sa razvojnim mogućnostima lokalne samouprave.

Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu: „Na današnjem sastanku bilo je reči ne samo o planskoj dokumentaciji već i o uvođenju eUprave u lokalnu samoupravu. Nedavno smo ostvarili izuzetno dobru saradnju sa Kancelarijom za informacionu tehnologiju i elektronsku upravu, a predstavnici opštine Bačka Topola takođe su posetili Državni data centar u Kragujevcu."

Šandor Egereši je istakao da rezultati saradnje koju su zajednički ostvarili, Savez vojvođanskih Mađara i Srpska napredna stranka u opštini Bačka Topola, mogu biti za primer.

Šandor Egereši, pomoćnik pokrajinskog sekretara za lokalnu samoupravu: „Na polju međunarodnih odnosa, dopustite mi da sa nekoliko misli kažem da je uloga Vojvodine u ovoj sferi pozitivna. Imali smo saradnju na zavidnom nivou pre izbijanja epidemije, nažalost, tokom trajanja epidemije ova vrsta regionalne saradnje je svedena na minimum, jer smo bili zaokupljeni drugim problemima, ali što se tiče budućnosti, zamisao sekretarijata i gospodina sekretara, je da ove aktivnosti treba pojačati, jer je ta saradnja važna za Vojvodinu, kao i za proces evropskih integracije Srbije, u čemu Vojvodina može igrati ozbiljnu ulogu. "

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu je ove godine za Bačku Topolu izdvojio 834.000 dinara.

Bačka Topola
Aleksandar Sofić
Adrian Satmari
Gabor Kišlinder

Najnovije

Najčitanije

U Bačkoj Topoli održan prvi ovogodišnji vašar

Od 9.decembra, i uvođenja vanrednog stanja, u ovom bačkom mestu nije održan ovaj popularan vašar. Nakon ukidanja vanrednog stanja, vašar, koji se tradicionalno održava svake druge nedelje u mesecu, sada je ponovo održan.

Velika gužva formirala se na graničnom prelazu Kelebija-Tompa

Na graničnom prelazu Kelebija-Tompa, u pravcu prema Mađarskoj, danas je formirana mnogo veća gužva od one uobičajene vikendom. U kružnom toku koji povezuje Kelebijski put i Y-krak, nagomilane kamione i automobile usmeravala je saobraćajna policija.