Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Obala Tise kod Ade spremna za kupače

2022.06.22
18:09
2022.06.22
19:40
Forrás
Pannon RTV
U opštini Ada uređena je obala Tise za one željne kupanja i sunčanja. U lokalnom kampu već su postavljeni šatori i kamp-prikolice, a mnogo porodica se odlučilo za odmor pored reke.

Kamp u Adi postoji već više od 60 godina. Brojne porodice letnje dane provode upravo ovde, ispod velikih krošnji drveća. Sezona traje od početka juna do kraja septembra.Žolt Lukić, stara se o kampu u Adi i kaže:

„Trenutno dole ima 70 jedinica, obično ih ima blizu sto, dakle, sto porodica.
- Šta obično rade ove porodice?
- Najčešće prave roštilj, peku u tanjirači, prase, okreće se jagnje, ovako baštenska pečenja koja se i kod kuće prave. Ali, ovde na obali Tise uz ovaj vazduh, mnogo je bolje."

Lokalna samouprava Ade, kao i mesne zajednice uložile su mnogo truda kako bi ljubiteljima Tise pružili najudobniji odmor. Očišćena je obala reke, postavljene su klupe i suncobrani. Predsezona je počela već u maju.

„Napravili smo i parking. Jedan deo smo presvukli tucanikom, a veoma je popularna i luka gde postoji mogućnost za čuvanje čamaca i mnogi su tamo" kaže Elfride Varga sekretar mesne zajednice II u Adi.

Lokalna samouprava na sebe je preuzela da u sezoni  održava obalu reke. Ali, u tom poslu pomažu i volonteri mesne zajednice.

„Mi smo sada napravili jedan prilaz, da može lakše da se priđe obali, jer malo nam je strma obala i starijim ljudima je to nezgodno i iz tih razloga je napravljeno jedno stepenište, napravljen je jedan mali molo. Održava se kompletna plaža, tako što traktori odrađuju kultiviranje, tako da je mnogo lakše ići po tom pesku i zemlji. Kosi se redovno, održavanje svakih mesec dana se kosi. Zatim, sklanjanje otpada je rađeno sa dve radne akcije i na taj način doprinosimo" kaže Zoran Dragin sekretar mesne zajednice I u Adi.

Među kupačima i gostima koji su došli da se sunčaju omiljen je peskoviti deo obale. Ipak, reke su nepredvidive, voda nije prozira, a ima i jake struje, zbog toga treba biti oprezan za vreme kupanja – upozoravaju stručnjaci.

Tisa
obala

Najnovije

16:27

Struja od novembra skuplja za 8 odsto

Savet Agencije za energetiku dao je saglasnost na povećanje cene struje od 1. novembra za 8 odsto, saznaje RTS. Kilovat-sat struje za domaćinstva i male kupce biće 10,26 dinara, sa PDV-om 14,29 dinara. Struja je prethodno poskupela 1. maja.
16:12

Izbori 17. decembra?!

Prema pisanju pojedinih medija, Srpska napredna stranka je donela odluku da tog datuma u Srbiji budu održani parlamentarni, pokrajinski i beogradski izbori, kao i izbori u nekim opštinama.

Najčitanije

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.